AK Parti Bayat Teşkilatında 16 Nisan'da yapılacak referandum için hazırlıklar büyük bir hızla devam ediyor.

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Bayat'ta partililerle buluşarak referandum sürecini değerlendirdi.

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından hibe edilen itfaiye aracının devir-teslim törenine katılmak üzere Bayat'ı ziyaret eden Ceylan, törenin ardından teşkilat mensupları ile bir araya geldi.

Toplantıya; Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, Ak Parti Bayat İlçe Başkanı Fatih Balcıoğlu, Uğurludağ Belediye Başkanı Remzi Torun, Ak Parti Uğurludağ İlçe Başkanı Yakup Torun,  İl Genel Meclisi Üyeleri Erdoğan Köroğlu, Ahmet Tuna, Mustafa Çelik, eski Çorum Milletvekili Adayı Bekir Horuz, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti İlçe Teşkilatı, Kadın ve Gençlik Kolları ile partililer katıldı.

Referandum hazırlıklarının gözden geçirildiği toplantıda yapılan çalışmalar değerlendirildi, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda bir konuşma yapan Milletvekili Ceylan, 16 Nisan’da yapılacak olan ve cumhurbaşkanlı hükümet sistemi ile yeni anayasa değişikliği paketini içeren referandumun ülkemiz açısından büyük bir öneme sahip olduğunu anlatarak, Türkiye'nin 2023 hedeflerine, ardından da 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmesinin en temel yolunun ayağındaki prangaları kaldırmak, istikrar, refah, huzur ve güven ortamını sağlamak olduğunu söyledi.

Ceylan, referandumunun ardından artık Türkiye gündeminde “terör” başlığının yer almayacağını dile getirerek, terör örgütlerinin kökünü kazımak için büyük bir temizlik harekatı başlatacaklarını vurguladı.

“16 Nisan’dan sonra Türkiye’yi kimse tutamayacak. Dünyanın ilk on ekonomisi hedefimize ulaşacağız. Bunun içinde istikrar ve güvenin olması gerekiyor. Yıllardır bu büyük yatırımların yapılmasını sağlayan istikrardır. Biz memleketimizde huzur olmasını istiyoruz. Huzur ve refah olduğu sürece yatırımların hepsi gerçekleştirilir” diyen Ceylan, yeni anayasa ile birlikte rejim değişikliği yapılmadığını, Türkiye’nin rejiminin 1923’te Cumhuriyet olarak ilan edildiğini yineledi.

Ceylan, “15 Temmuz’un ardından artık bu ülkede terörün tamamen bitirilmesi gerektiğini anladık. Tüm terör örgütlerinin artık ülkeden çıkarılması gerekiyor. Bunun içinde 16 Nisan’daki referandumla gündemimizden çıkaracağız. Yeni bir anayasa değişikliğiyle Türkiye güzel ufuklara koşacaktır.

Biz rejim değişikliği yapmıyoruz. Rejim değişikliği 1923’te yapılmıştır. Kim rejim değişikliği yapmaya kalkacaksa da karşısında bizi bulur. Ayrıca anayasanın ilk dört maddesi değiştirilemez. Teklif dahi edilemez. Kim değiştirmeyi teklif ederse de karşısında AK Parti’yi bulur” diye konuştu.

Tüm partilileri seferberliğe davet eden Ceylan, Bayat'tan en az yüzde 80 oranında "Evet" beklediklerini iletti, bunun için de ilçe teşkilatından söz aldı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim