Bayat ilçesine 11 kilometre uzaklıktaki Çerkes köyünün Güzel Bağlar Mahallesi’nde yaşayan Abdullah Yavaş, çocuklarının eğitimi için büyük bir çaba gösteriyor. Dört çocuğundan ikisi ortaokula giden Yavaş’ın iki çocuğu da ilkokula gidiyor.

Bayat ilçe merkezindeki bir okulun 7’nci sınıfında eğitim gören Eren Yavaş ile 8’nci sınıfa giden Şahin Yavaş, ilçe merkezindeki okulun pansiyonunda kalırken, ilk okula 2’nci sınıfa giden 8 yaşındaki Erdem Yavaş ile 3’üncü sınıfa giden 9 yaşındaki Devlet Yavaş ise evlerinin bulunduğu bölgeden Çerkes köyündeki okullarına gidebilmek için her gün 3 kilometre yürümek zorunda kalıyor.

İki kardeş, köy ile evlerinin bulunduğu bölgede yol olmaması nedeniyle her gün okula gidebilmek için sabah erken saatte kalkıp yola koyuluyor. Eşekleri ve köpekleriyle birlikte tepelerle derelerin arasından yaklaşık 2 saat yürüyerek okullarına ulaşabilen kardeşler, akşam da yine 2 saat yürüyerek evlerine dönüyor.

Çocuklarının her gün yaşadığı sıkıntıyı cep telefonuyla görüntüleyen baba Abdullah Yavaş, yetkililerden yardım istedi.

Çocuklarının yolda yabani hayvanlarla karşılaştığını ve korkarak okula gidip geldiklerini anlatan Yavaş, “Ben 4 çocuk babasıyım. Mezrada yol sorunumuz var. Yani 7 kilometrelik yolumuz yapılırsa evimizin önüne kadar servis gelip çocuklarım artık okula eşek ile değil servisle gidebilecekler. 3 yıldır yolumuza yetkililer hiçbir çözüm bulamadı. Çocuklarımız okuldan döndüklerinde derin bir nefes alıyoruz. Zaten üzerleri başları çamur dönüyorlar. Biz bu sıkıntıyı 3 yıldır çekiyoruz.” dedi.

Öte yandan Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri konudan haberdar olduklarını ancak okulun bulunduğu Çerkes köyü ile Güzel Bağlar Mahallesi arasındaki 7 kilometrelik yolun İl Özel İdaresi tarafından yapılması durumunda iki kardeş için servis verebileceklerini ifade etti.

Editör: TE Bilisim