Taşımalı sistemle eğitim gören öğrenciler, köy yolunun bozuk olması nedeniyle okul servisine ulaşmak için çile üstüne çile çekiyorlar.

BAKIN HER GÜN BÖYLE OKULA GİDİP GELİYORLAR
Semen deresi Mezrasında ikamet eden öğrenciler taşımalı sistemle Bayat İlçesindeki Ömer Mülazım Ortaokulu ve Cumhuriyet İlkokulunda eğitim görüyor. Ancak köy yolunun bozuk olması nedeniyle öğrenciler için okul yolu tam bir çile yoluna dönüşmüş d durumda.
Köylülerden Mehmet Şahin 1,5 kilometrelik köy yollarının bozuk olması nedeniyle okul servisinin çocukları almak için gelemediğini söyledi.Bu nedenle de 5 çocuğun okul servisine ulaşabilmek için karlı, yağmurlu ve soğuk havalarda 1,5 kilometre yol yürüdüklerini belirten Şahin, akşam 18.00’de okuldan çıkan çocukların eve dönerken karanlık havada aynı yolu yürüyerek geldiklerini anlattı.

SERVİS KÖYE GİREMİYOR
Köyde ikamet eden 2 öğrencinin ilkokula, 3 öğrencinin ise ortaokulda eğitim gördüklerini belirten Şahin, yaşanan çilenin sona ermesi için köy yolunun bir önce yapılması gerektiğini dile getirerek yetkililerden yardım istedi. “Yol yapılmadığı için servis köyümüze gelemiyor. Çocuklarımız sırtlarında çantalarla her sabah 1,5 kilometre, her akşam eve dönüşte de 1,5 kilometre yol yürümek zorunda kalıyorlar. Akşam okuldan geç çıktıkları için hava çok soğuk oluyor. Kimseye sesimizi duyuramıyoruz. 5 senedir uğraşıyoruz ancak olumlu sonuç alamadık. Çorum valisinden, Çorum milletvekillerimizden, Bayat kaymakamımızdan, Başbakanımızdan yollarımızın yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

BAYAT KAYMAKAMI “SORUN HALLEDİLMEK ÜZERE”
Konuyla ilgili Gazetemiz muhabiri ile görüşen İdris Akça. “Sorunu aşmak için çaba gösteriyoruz. Yol mezraya ait bir yol, yani Tepekutuğun Köyüne bağlı bir mezra, köylülerle uzun süredir görüşme yapılıyordu. Kendilerine ait tarlalardan yol geçebileceği gönünde resmi olarak sonuca varıldı. Kısa sürede yol çalışması başlatılacak. Okul servisi çocuklarımızı köylerinden alıp okullarına götürecek” dedi.
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim