İlçe Kaymakamlığı, Bayat Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa vatandaşlarında ilgisi yoğun oldu. Kuşçaçimen yaylasında gerçekleştirilen programa İlçe Kaymakamı İdris Akça, Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, Milli Eğitim Müdürü Eyüp Uçar ve davetliler katıldı.
Programda bir açılış konuşması yapan Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkmasıyla birlikte gençliğe verilen bu bayramı sadece salonlarda kutlamanın yeterli olmadığını belirterek, “Yeni Türkiye ile birlikte, yeni fikirlerle birlikte artık şenliklerimizi, bayramlarımızı hep birlikte halkımızla coşkuyla kutlamamız lazım. Bugün bunun en güzel örneğini Çorum’da veriyoruz. Bu bir ilk oldu” dedi.
Ünlü,etkinlikle bir taraftan Gençlik Haftasını kutlarken diğer taraftan gelecekte ilçenin Kuşçaçimen Yaylası gibi, Karatepe gibi turizm değerlerini tanıttıklarını belirtti.

BAYAT YAYLA TURİZMİNDE MERKEZ OLACAK
Bayat’ın yayla turizmiyle birlikte şaha kalkacağını ve turizmde merkez olacağını dile getiren Ünlü, “Kuşçaçimen yaylamızı turizme kazandırmak için 5 yıl önce çalışma başlattık. Projeyi yazarak Orman Bakanlığımızdan geçirdik.x Ödenek ayrıldı şuanda görmüş olduğunuz iş sadece yapılacak olan kısmın yüzde 30’luk kısmı geride, yüzde 70’lik kısmı var. Bu proje tamamen tamamlandığında burada yürüyüş yolları, seyir terasları, bungalov evleri, çocuk parkı, mescid, otoparkı ve kır gazinosu tamamlanmış olan Orta Anadolu’nun en büyük mesire alanı ve konaklama alanı olacaktır. Temeli atıldı. Bayat’ta Orta Anadolu’ya hakim olan bir yaylanın olduğu Ankara’nın, Çankırı’nın ve Çorum’un burada yayla şenliklerini yapabilecekleri, günübirlik mesire alanlarını yapabilecekleri, hayatlarını geçirebilecekleri böyle bir alanın olduğunun özellikle bilinmesini istiyorum. Kuşçaçimen Yaylasının, Karatepe’nin tanınmasını istiyoruz. Bu Bayat’ımıza, esnafımıza ve halkımıza ciddi katkı sağlayacaktır. Bacasız Fabrika dediğimiz Turizm mi inşallah yayla turizm mi olarak, inanç turizm mi olarak Bayat’ta yaygınlaştıracağız. Bununda en güzel ayaklarında birisi Kuşçaçimen Yaylası olacak. Sadece turizm denince akla deniz gelmemeli, işte buda bir turizm etkinliğidir. Bakın su oksijen, ağaçlar, doğa ve şu yapı başka nerde var yok. Sadece Bayat’ta var. Orta Anadolu’da sadece Bayat’ta var. İşte Kuşçaçimen Yaylamızı hep birlikte tanıtacağız buna da burada bulunanlar şahitlik ediyoruz. Her yıl gençlik haftasını kısmet olursa burada kutlayacağız. Etkinlik olarak burada beraber olacağız. Bir olacağız, bize yakışanı burada hep birlikte yapacağız”

KUŞÇAÇİMEN DÜNYANIN 8. HARİKASI
İlçe Kaymakamı İdris Akça ise, Kuşçaçimen ve Karatepe yaylarından sürekli bahsedilmesine rağmen geçtiğimiz günlerde ilk kez gezdiğini belirterek, “Geldiğim zaman şöyle dedim, dünyanın 8. harikası burada. Oksijen deposu burada. Bayat’ın oksijen deposu burada. Vatandaşlarımızın buradan faydalanması gerekiyor. Buradan faydalanırken olabildiğince doğaya zarar vermeden, gerekirse zarar verenleri bir şekilde uyarmalıdır. Hem öğrencilerimiz hem de vatandaşlarımız bu konuda hassasiyet göstermesi gereklidir” diye konuştu.



OFF ROAD GÖSTERİLERİ NEFES KESTİ
Kuşçaçimen yaylasındaki etkinliklerde Çorum Offroad Derneği tarafından off road gösterisi düzenlendi. Engelli, zorlu parkurları ve çamurlu yolları izleyicilerin meraklı ve şaşkın bakışları arasında geçen off-roadcılar ıslıklar eşliğinde büyük alkış aldı.
ÇOROFF Başkan Yardımcısı Burak Torun, off-road sporuna olan ilginin her geçen gün arttığını belirterek, “Çok renkli, keyifli ve eğlenceli bir şenlik oldu. Gösterileri insanlar büyük bir merak ve ilgiyle izlediler. Bayat’ta artık off-road sporunu insanlarımız daha yakından tanımaya ve sevmeye başladı. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek. Sayın kaymakamımız, belediye başkanımız, milli eğitim müdürümüz Çorum Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneğine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.


Editör: TE Bilisim