Bayat Belediyesi ve İl Özel İdaresi tarafından düzenlenen toplu açılış ve temel atma törenine katılan Vali Ahmet kara, AK parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum milletvekili adayı Lütfiye İlksen Ceritoğlu, Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü kaymakamlığı ziyaret etti.
Ziyarette bir konuşma yapan Vali Ahmet Kara, 14 Kasım 2014 tarihinde Çukuröz köyünde çıkan ve 29 evin kullanılamaz hale geldiği yangının ardından devletin bütün imkanlarının bölgeye sevk edildiğini, valilik koordinesinde yangının çıktığı ilk günden itibaren gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi.
Mağdur ailelerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla hayırseverlerin katkıları için valilik ve kaymakamlık tarafından 3 ayrı banka şubesinde yardım hesapları açıldığı belirten Kara, “Yaraların sarılması için devletimiz seferber oldu. 26 ev ve 26 ahır yandı. Yangından sonra gerekli tedbirler alındı. Konteynır evler kuruldu. Şuanda da yer problemini çözdükten sonra afet konutlarımız inşa edilecek.
Valilik olarak bu süreçte yardım kampanyası başlattık. Burada toplanan paralardan 29 aileye 7 bin 500 TL. Yardım yapıyoruz. Bugün burada 5 ailemize yardım çeklerini veriyoruz. Diğer ailelerimizin paraları hesaplarına yattı. İstedikleri anda gidip çekebilirler” dedi.
Yangınzedelere yardım çekleri protokol üyeleri tarafından verildi.


Editör: TE Bilisim