Eğitimde istenilen başarı düzeyinin yakalanması için ailelerin bilinçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Bayat Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Tarık Nakcı, öğrencinin, öğretmen, idareci ve aileler tarafından iyi tanınması gerektiği belirtti. Okul genelinde akademik başarının artması adına, veli ziyaretlerini hayata geçirdiklerinin aktaran Nakcı, “Okulumuzda gönüllü öğretmen ve yöneticilerden oluşan ekiplerimiz, velilerimizi evlerinde ziyaret ediyor. Bu sayede daha çok veliye ulaşma imkanı buluyoruz. Ekiplerimiz, yönetici, rehber öğretmen ve ders öğretmeninden oluşuyor. Ders saatleri dışında velilerimiz evlerinde ziyaret ederek, öğrencinin çalışma şartlarını, aile ortamını yerinde görüp durumlarına en uygun çalışma metodunu hazırlıyoruz.” diye konuştu.
Bu ziyaretlerde, Rehber Öğretmen Mahir Ceylan tarafından yaklaşan TEOG sınavları hakkında bilgi verildiğini hatırlatan Tarık Nakcı, ayrıca velinin, öğrenciyle ergenlik döneminde nasıl iletişim kurması gerektiği ve öğrenciye arkadaş seçiminde dikkatli olması konusunda uyarılarda bulunduklarını anlattı.
Bayat Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Tarık Nakcı, şimdiye kadar pek çok aileye ziyaret gerçekleştirdiklerini. Yapılan ziyaretler sonrası öğrencilerin, öğretmenlerin velilerin motivasyonunun arttığını, amaçlarının tüm velilere en az bir defa ulaşabilmek olduğunu vurguladı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim