Olay 2014 yılı Temmuz ayında Bayat ilçesinde bir Kuran Kursu’nda, meydana geldi. Y.F.Y, Mustafa D, ile güreşmek istedi. Bu sırada Mustafa D, fenalaştı önce ambulansla Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, ardından da Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Talihsiz öğrenci doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.
Olay sonrası Mustafa D’nin yakınları Y.F.Y., ve olayda ihmali olan bazı öğretmenlerden şikayetçi oldu. Savcılık talimatıyla Y.F.Y., gözaltına alındı. Zanlı ifadesinde “Mustafa D., ile her hangi bir sorunumuz yoktu. Ogün mescitte güreş tuttuk. İtişirken ikimizde dengemizi kaybederek düştük. Bende Mustafa’nın üstüne düştüm. Düşme sonrası Mustafa nefes alamadı. Ambulans çağırdılar, kavga etmedik, yaşanan bir kazaydı” diyerek kendisini savundu.
Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 15 yaşındaki Y.F.Y’nin “ Ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralamak” suçundan 8 ile 10 yıl arasında cezalandırılması istemiyle açılan davada dün önemli bir gelişme yaşandı.
Cumhuriyet Savcısı olayda ihmali oldukları gerekçesiyle yargılanan okul görevlilerinin beratını isterken, Y.F.Y’nin ise cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme önümüzdeki günlerde öğretmen ve öğrenci hakkında kararını açıklaması bekleniyor.
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim