Bayat Kaymakamlığı 'Ülkemizi Tanıyalım Kültürümüzü Sevelim' isimli projenin açılış toplantısını gerçekleştirdi. Çok Programlı Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda yapılan projenin açılış toplantısına, Bayat Kaymakamı İdris Akça, İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüb Uçar, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Köy okullarında eğitim gören öğrencilere gezi gözlem yoluyla ülke kültürü ve turizm değerleri konusunda toplumsal bilinç kazandırmak ve seyahat kültürü oluşturmak amacıyla yapılan proje kapsamında köy okullarının ortaokul kademesinde öğrenim gören 36 öğrenci Ankara, Bursa ve Çanakkale illerini gezerek ülke içinde kültür ve turizm değerleri konusunda toplumsal bilinç kazanacak.
Projenin açılış toplantısına konuşmacı olarak katılan Hitit Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Sir Gavaz öğrencilere ülkenin tarihi ve coğrafi yapısı hakkında bilgiler verdi. Proje Koordinatörü Karabalçık İlkokulu Müdürü Davut Yıldırım, projenin Bayat Kaymakamlığı ile Turizm ve Kültür Bakanlığı Tanıtma Fonu Kurulu Temsilciliği işbirliği ile gerçekleştirileceğini ifade etti.
(İHA)
Editör: TE Bilisim