Kurbanlık hayvanlara Bayat’ta her yıl kontroller uygulayan veteriner hekim, hayvanların yaş tayini, hastalık belirtileri ve aşılarını kontrol ederken herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılması durumunda hayvanların kulak küpelerindeki numaralar alınarak gerekli mercilere bildiriliyor. Bayat Belediyesi’nden yapılan açıklamada, ilçede besicilik ve damızlık hayvancılığın yaygın olduğu, kurbanlık hayvanların bir kısmının da çevre il ve ilçelere özellikle Ankara’da satışları yapıldığı belirtilerek yeterli miktarda ilçe insanının ihtiyacını karşılayacak kurbanlık hayvan bulunduğu, ilçe hayvancılığının, bölgede söz sahibi konumunda olduğu anlatıldı. Gelişen hayvancılığın ilçe ekonomisine büyük katkılar sağladığının belirtildiği açıklamada, ilçedeki hayvan pazarına olan yoğun ilgi ve hayvan varlığının ilçe halkını ve çevre il ve ilçelerdeki halkı da memnun ettiği kaydedildi.

Yapılan denetim ve kontrolleri yerinde inceleyen Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, gün itibari ile Kurban Bayramı öncesi kurulan hayvan pazarlarında, kurban alacak ve satacak vatandaşların satın alacakları hayvanın kurbanlığa uygun olup olmadığını, sağlık açısından sakıncalı bir durumlarının bulunup bulunmadığının belirlendiğini kaydetti.

Vatandaşların kurbanlarını sağlıklı almaları için çalışmalara hız verdiklerini dile getiren Başkan Ünlü; “Bu nedenle 1 veteriner hekim ile 3 zabıtadan oluşan kurban denetim birimi oluşturduk. Yaklaşık 500 kadar büyükbaş, 100 kadar küçükbaş kurbanlık hayvan ekiplerimiz tarafından Pazar girişinde teker teker kontrol edilerek, hayvanlar pazara alınmaları sağlandı. İlçemizdeki hayvan pazarındaki hayvanlar kontrol ve denetimlerden geçtiğinden dolayı, vatandaşlarımız kurban pazarından kurbanlık hayvanlarını gönülleri rahatlığı ile alabilirler “ dedi.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim