Kabir ziyaretinde Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Ferhat Erdoğan, Keçiören Çorumlular Derneği Başkanı Fatih Erdoğan, AKP Bayat İlçe Başkanı M. Fatih Balcıoğlu ve AKP Keçiören İlçe Başkan Yardımcısı Kazım Soner İmal’ın yanı sıra şehidin ailesi ve çok sayıda yurttaş hazır bulundu.

Kabir ziyaretinde Osman Arslan ve diğer tüm şehitlerin ruhuna Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Heyet daha sonra Arslan Ailesi’ni evinde ziyaret ederek, taziye dileklerini iletti.

Ziyarette Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, vatan hainlerinin 15 Temmuz gecesinde 40 yıllık bir plânın son sahnesini hayata geçirmeye çalıştıklarını belirterek, ancak aziz milletin dik duruşu sayesinde bunu başaramadıklarını kaydetti.

Başkan Ünlü aile fertlerine hitaben, “Bu son sahneye aziz milletimiz, dik duruşuyla son verdi. Vatanına sahip çıkan, meydanlara koşan, tankların önünde duran vatandaşlarımızı birileri hesap edemedi. Hainler tanklarını, toplarını hazırlarken akıllarına bir şeyi getiremedi. O da bizim insanımızın iman dolu yüreği. Şehidimiz Osman Arslan da o kahramanlardan bir tanesi. Yüreğini ortaya koydu. Kahpe bir kurşunla şehit oldu. Allah onlardan razı olsun. Tarih, vatanı ve milleti uğrunda canını veren demokrasi şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacak. Sizler onların bize emanetisiniz. Bizler sizlerin her zaman yanında ve emrindeyiz.” şeklinde konuştu.

Son olarak demokrasi şehitleri için Bayat Ömer Halisdemir Camii’nde öğle vakti bir Mevlîd düzenlendi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim