Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, 10 bin kişiye hizmet verecek bu tesisle ilçenin 100 yıllık atıksu sorununu çözdüklerini ve Bayat Çayı ile Kızılırmak havzalarını kirlenmekten kurtardıklarını söyledi.

Bayat Atıksu Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulunan Başkan Ünlü, sorunlara günübirlik değil uzun vadeli çözümler üretme gayretinde olduklarını kaydederek tesi hakkında şu bilgileri aktardı:

“10 bin kişilik Atıksu Arıtma Tesisi projesi kapsamında, 2500 metrelik 600’lük kanalizasyon bağlantı hattı yapım işi, terfi binası, kum tutucu havuzu, aerobik havuzu, çöktürme havuzu, geri devir terfi merkezi, filtre pres ünitesi, idari bina yapılmış olup, scada sistemi ile işletmesi yapılacaktır. İşletmenin maliyeti 1 milyon 860 bin TL’dir.”

Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü hayat geçirdikleri her projede insanı merkeze alan bir anlayışı benimsediklerini dile getirerek, “Bizim varlık sebebimiz, birilerine imtiyaz üretmek, birilerine menfaat devşirmek, makam-mevki sahibi olmak değildir. Attığımız ve atacağımız her adımda, yapmış olduğumuz ve yapacak olduğumuz her hizmette ilçemizin her bir sokağına, her bir caddesine, her bir mahallesine hizmet etmek ve sahip çıkmak bizlerin görevidir. Yapmış olduğumuz Atıksu Arıtma Tesisi ile 10 bin kişiye hizmet vereceğiz. İlçemizin 100 yıllık atıksu sorununu da çözdük. Bayat Çayı ve Kızılırmak havzalarını kirlenmekten kurtardık. İlçemizi insan ve çevre sağlığına uygun hâle getirdik. Halkımıza hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim