Bayat Ziraat Odası’nın yeni yerine taşınması nedeniyle düzenlenen açılış törenine Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, Başkan Yardımcısı Nevzat Gamzeli ile birlikte Bayat Kaymakamı Oğuzhan Ocak, Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Bayat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yıldırım, ilçe ziraat odası başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, daire müdürleri ile yüzlerce vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde 4 katlı 420 metrekare kullanım alanı bulunan bina hakkında katılımcıları bilgilendiren Ziraat Odası Başkanı Yıldırım, tarımda yaşadıkları sorunları da anlatarak yeni hizmet binasında çiftçiye daha iyi hizmet sunacaklarını vurguladı.

Kaymakam Ocak ile Belediye Başkanı Ünlü ise konuşmalarında her sorunlarında Bayat’ın yanında yer alan ve açılışa bizzat katılan TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar ile binanın yapımına katkısı bulunanlara teşekkür ettiler.

TZOB Başkanı Bayraktar ise konuşmasında gerek ilimizin gerekse ülkede tarım alanında yaşanan sorunlara değindi. Kırsalda yaşanan göçlere değinerek tarımın ülkemizin geleceği olduğunu vurgulayan Bayraktar, bu kapsamda Çorum’un tarımsal üretim potansiyelinin artırılması için topraklarının suyla buluşmasının şart olduğunu dile getirdi.

Türkiye genelinde 5 milyona yakın üyesi bulunan 765 Ziraat Odası’nın bağlı bulunduğu birlikte ülke çiftçisine hizmet etme gayreti içinde olduklarını söyleyerek son dönemlerde Ziraat Odaları’nın hizmetlerinin daha da arttığını, artık fabrika kurar hale geldiklerini ama tüm iyileşmelere rağmen tarımda önemli sorunlar yaşandığını anlattı.

2050 yılında dünya nüfusunun 9.5 milyara ulaşacağını, bu kapsamda Türkiye’nin üretimini yüzde 60 oranında artırması gerektiğini, bölgemizde bizim ülkemize bu coğrafyayı doyuracak ülke gözüyle bakıldığını ve bunun için toprakların suyla buluşturulması ile arazi toplulaştırmasının önemli olduğunu vurgulayan TZOB Başkanı Bayraktar, “Çiftçiyi ve toprağı suyla buluşturduğumuz zaman tarımda verimlilik artacaktır. Bu sayede Çorum’da tarımda çok daha iyiye gidebilecek potansiyele sahip illerin başında gelmektedir” diye konuştu.

Çiftçiye daha fazla destek istediklerinde belli kesimlerin kızdığını söyleyen Şemsi Bayraktar istedikleri desteğin madden olmadığını, en büyük maliyetin parçalı ve sulama yapılmayan topraklarda üretim yapılmasından kaynaklandığını kaydetti. Çorum’un topraklarının suyla buluşturulması halinde tarımda verimliliğinin üst seviyeye çıkarılabileceğini söyleyen Şemsi Bayraktar, ilimizde kırsalda yaşayanların sayısının 200 binlerden 120 binlere düştüğünü, bunun önüne geçmek için üretimin artırılmasının şart olduğunu, ülkemizin geleceği ve kurtuluşunun ithalatta değil üretimde olduğunu sözlerine ekledi.

Şemsi Bayraktar’ın konuşmasının ardından konuklar tarafından binanın açılışı yapılarak binada incelemede bulunuldu. Açılış töreni davetliler için hazırlanan 8 kazan İskilip Dolması’nın ikramıyla son buldu.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Bayraktar açılış töreni ve yemeğin ardından ilçe ziraat odası başkanları ile biraraya gelerek bir toplantı yaptı.

Not: Bayat’taki törenle ilgili ayrıntılı haberi yarın gazetemizde bulabilirsiniz.

Bayat Ziraat Odası’nın yeni hizmet binası TZOB Genel Başkanı Bayraktar ile çok sayıda davetlinin katılımıyla açıldı.

Bayat’ta 4 katlı hizmet binası 420 metrekare kullanım alanına sahip.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim