İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru beraberindeki İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Kankurdan, Çorum Müze Müdürü Önder İpek, Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülen Arslan ve Araştırma Görevlisi Mustafa Nal ile birlikte Bayat’ta çeşitli ziyaretlerde bulundu.
Bayat ilçesinin turizm potansiyelini değerlendirmek amacıyla yapılan ziyarette; Bayat Belediyesi’nde toplantı yapan heyet, ilçe turizmi ile ilgili de görüş alışverişi yaptı.
İlçe Kaymakamı İdris Akça, Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Uçar, Halk Eğitim Müdürü Fatih Nigar ve daire amirlerinin de katıldığı toplantıda, ilçenin tarihi dokuları masaya yatırıldı.
Toplantıda, Bayat ilçesinin turizm potansiyelinin daha üst seviyelere taşınması gerektiğini ifade eden Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, “Karatepe Kuşca Çimen Yaylası’nı yerli turizmde daha aktif hale getirmek ve mesire alanlarına kazandırmak için hazırladığımız proje, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca kabul edildi. 2014 yılında su depoları, piknik masaları, tuvaletler ve kamelyalar yapıldı. Ayrıca kır gazinosunun yapımına da başlandı” dedi.
Yürüyüş yolu, seyir terası bunga evleri ve kır gazinosunun 2015 yılı içerisinde tamamlanacağını ifade eden Ünlü, ilçenin tarihi dokularından olan Emir Bey Camii ve Hasan Çelebi Türbesi’nin restore edileceğini belirterek Bayat Çayı peyzaj çalışması projesinin de devam edeceğini söyledi.
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim