İlçe genelinde ilaçlama faaliyeti yürüten belediye ekipleri, açık ve kapalı alanlarda sinek, böcek başta olmak üzere diğer haşerelere karşı mücadele başlattı.
Bayatlıların daha sağlıklı ve rahat bir yaz sezonu geçirebilmeleri için kolları sıvayan Bayat Belediyesi, sivrisinek, karasinek larva ve uçkunlarına karşı mücadele etmek amacıyla ilaçlama ekibi kurdu. Ekipler hava koşullarına bağlı olarak her gün akşam geç saatlerde olmak üzere ULV sistemi ile ilaçlama faaliyetlerini sürdürüyor. Ekipler, her gün ilçenin cadde ve sokaklarının yanı sıra, haşerelerin üreme kaynağı olan yerleri ilaçlıyor.
Zabıta Komiserliği’ne bağlı ilaçlama birimi ekiplerinin ilçede kötü kokular ve sinekle mücadelesinin rutin olarak sürdüğünü ifade eden Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, “Zabıta Komiserliği ekiplerimiz gündüz saatlerinde koku oluşturabilecek yerleri temizleyerek ilaçlıyor, geceleri ise sokak aralarında sinek ilaçlaması yapıyor. İlaçlama işlemi üç aşamalı olarak gerçekleştiriliyor. İlaçlamanın birinci aşaması olan larva ile mücadele çalışmalarının Mayıs aylarında uygulandı, ikinci aşamanın da yaz boyu ilaçlamadan oluşuyor. Üçüncü aşamanın ise yaz sonunda yapılan uçkun mücadelesidir. Zabıta Komiserliğine bağlı olan ilaçlama ekipleri yaz ayları boyunca Bayat’ın Cadde ve sokaklarında sürdürülen ilaçlama çalışmaları özellikle geceleri sürdürülüyor. Sıcak günlerin baş gösterdiği bu dönemde tüm kanalizasyon lagarları, yağmur suyu giderleri, çöp konteynırları ve su birikintilerini sürekli olarak sırt pompaları ve gezici araçlarla ilaçlayarak vatandaşlarımızın rahat bir yaz mevsimi geçirmelerini sağlayacağız. Bu yöndeki ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarımız devam edecektir. Her şey vatandaşlarımızın sağlık ve huzuru için" dedi.
Yapılan ilaçlama çalışmaları nedeniyle vatandaşlar Belediye Başkanı Ekrem Ünlü’ye ve ekiplerine teşekkür ederek, bu çalışmaların devamını istedi.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim