Bu yıl 5. gerçekleştirilen geleneksel iftar yemeğine AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Bayat Kaymakamı İdris Akça, Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, il genel ve belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Her zaman halkla beraber olmayı kendilerine şiar edindiklerini dile getiren Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, “Çünkü insanı yaşat ki devlet yaşasın diyen zihniyetin mensubu olarak buradayız. Bizler kimsesizler kimi olmak için buradayız. Halkımızla birlikte yol yürümeye devam edeceğiz. Ne olursa olsun bir ve beraber olmaya devam edeceğiz. Hep birlikte güçlü olduk, güçlü olmaya devam edeceğiz” dedi.
Bayat Belediyesi olarak alt yapı ve üst yapı yatırımlarının yanı sıra sosyal belediyeciliğe de önem verdiklerinin altını çizen Ünlü, halkla iftar yaparken diğer taraftan kimsesiz insanları da unutmadıklarının altını çizdi. İlçede yaşayan 350 aileye her gün iftarda ve sahurda sıcak yemek verdiklerini hatırlatan Başkan Ünlü, Bayatlı esnaflarla kimsesizlere sahip çıktıklarını ve bundan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

“GÜZEL GÜNLERİN DEVAMI İÇİN İSTİKRAR ŞART”
AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ise, istikrar vurgusu yaptı. Güzel günlerin devamının istikrara bağlı olduğunu dile getiren Uslu, ekonomik ve siyasi istikrarın önemine dikkat çekti.
Ülkede ekonomik istikrar olmadığı takdirde Yunanistan örneğini vererek Türkiye’nin namerde muhtaç olacağını kaydeden Uslu, “Siyasi istikrar olmazsa o zamanda beş asır boyunca âleme nizam vermiş ve beş asır boyunca adeta bir barış medeniyeti kurmuş ülkemiz son yüzyılda aleme nizam vermek isteyen küresel güçlerin etkisiyle mecalsiz bırakılırız. Türkiye’nin mecalsiz kalması demek hem yaşadığımız coğrafya da hem dünyada zulmün devam etmesi anlamına gelir. Suriye’de Türkmenlere yapılan zulüm devam ediyor. Doğu Türkistan’da zulüm devam ediyor. Filistin’de zulüm devam ediyor. Bir olmak, iri olmak, diri olmak, sadece siyaseten söylenmiş söz değildir. Türkiye güçlü olursa Türkiye’nin güçlenmesini istemeyenler Türkiye’nin güçlü olmasından korkuyorlar. Onların getirdikleri düzen yıkılacak. Bütün dünya mazlumları huzur içerisinde olur. Bütün dünya mazlumları zulümden kurtulmuş olur. Hizmetlerimiz devam ediyor. 16 Temmuzda 10 kilometre uzunluğundaki ilçe giriş yolunun ihalesi yapılıyor. Bayat adliyesi için 250 bin TL ödenek çıkartıldı. Askerlik Şubesi adliyeye çevrilecek” diye konuştu.
AK Parti Çorum milletvekili Lütfiye ilksen Ceritoğlu Kurt ise “Allah ibadetlerimizi kabul etsin. Çok özel günler yaşıyoruz. Allah inşallah bu güzel ayı en güzel şekilde değerlendirmeyi nasip eder. En güzel şekliyle sağlıklı sıhhatli bir şekilde mutlu ve mesut sevdiklerimizle Ramazan ayımızı geçirmemizi nasip eder. Bu mübarek ayın insanlık adına hayırlara vesile olmasını temenni ederim” ifadelerini kullandı.
(İHA)

Editör: TE Bilisim