Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, imzalanan toplu iş sözleşmesiyle 18 kadrolu işçinin haklarının teminat altına alındığını söyledi.

İmzalanan toplu iş sözleşmesinin 1 Ocak 2018 tarihinde yürürlüğe gireceğini belirten Başkan Ekrem Ünlü, “İşçilerimiz çok güzel hizmetler üretiyorlar. Çalışanların hepsine teşekkür ediyorum. İşçinin alın teri kurumadan ücretinin ödenmesi gerektiğine inanıyoruz. Çalışanlarımızın hakları, maaşları her şeyden önce gelmektedir. Onun için tüm çalışanlarımızın günü geldiğinde emeklerinin karşılığını veriyoruz ve onun mutluluğunu yaşıyoruz. İşçilerimizde aidiyet duygusuyla ellerinden gelenin en iyisini yaparak halka hizmet veriyor.” diye konuştu.

Hizmet-İş Sendikası Çorum İl Başkanı Mustafa Köroğlu ise yapılan sözleşmenin iki yıl geçerli olacağını belirterek, “Yapmış olduğumuz bu yeni sözleşmenin Belediyemize, sendikamıza ve işçi arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bayat Belediyesi ile çok uyum içerisinde çalışıyoruz. İki yıl geçerli olacak bu sözleşme ile işçi arkadaşlarımızın alacağı ücretin, çevre belediyelere göre eş değer olduğunu düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim