Geçtiğimiz günlerde Bayat ile ilgili sosyal medyada bazı haberlerin çıktığını söyleyen Başkan Ünlü, bu haberlerin kasıtlı ve maksatlı olduğunu söyledi.
“Bayat İlçesi çöplüğünde yaşam mücadelesi veren köpekler başlığı” ile verilen haberde 40’a yakın hasta ve uyuz köpeğin çöplüğe atılarak kaderlerine terkedildiğinin belirtildiğini söyleyen ve bunu şiddetle kınadığını bildiren Belediye Başkanı Ünlü, “Belediyemizin hayvan bakım evi olup sokak köpekleri burada Belediyemiz bünyesinde çalışmakta olan kadrolu veteriner hekimimiz tarafından aşılama işlemleri, ilaçlama işlemleri, kısırlaştırma ve kayıt işlemleri yapıldıktan sonra bir kısmı barınakta bakılarak, bir kısmı da tekrar doğal yaşamına bırakılarak Belediyemiz ekipleri tarafından yiyecek desteği verilmektedir.
Belediyemiz tarafından 5199 sayılı sahipsiz hayvanların korunmasına dair uygulama yönetmeliği kapsamında faaliyetlerimiz devam etmektedir. Bu şekilde çıkan kasıtlı ve maksatlı haberlere itibar edilmemesi hususunu Kamuoyuna saygıyla arz ederim” şeklinde açıklamada bulundu.
(Haber Merkezi) 
Editör: TE Bilisim