Etkinliğe Bayat Kaymakamı İdris Akça, Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Aslan, Çorum İl Genel Meclis Üyeleri Erdoğan Köroğlu, Ahmet Turan, Ahacık Köyü Yücaardı Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Kütük ve 1000 civarında davetli katıldı.
Etkinlikte bir konuşma yapan Bayat Kaymakamı İdris Akça, devletin hizmet götürmesinin normal bir davranış olduğunu, fakat devletin götürdüğü hizmetlere karşı vatandaşların tamamen kendi imkânları ile teşekkür etkinliği düzenlemelerinin sıra dışı bir davranış olduğunu söyledi.
Son yıllarda köylere önemli hizmetler götürüldüğüne işaret eden Kaymakam Akça, 15 Temmuz tarihinde devletine sahip çıkan vatandaşlarının fazlasıyla hizmete layık olduklarını söyledi. Düzenlenen etkinliğinin yapısı itibariyle Türkiye’de ilk olduğunu belirten Çorum Bayat Kaymakamı İdris Akça, 15 Temmuz gecesi bu ülke için can verenlere, şehitlere rahmet dilediğini sözlerine ekleyerek konuşmasını tamamladı.
Ahacık Köyü Yücaardı Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Kütük, “Ahacık Köyümüze, Devletimiz tarafından getirilen hizmetlere teşekkür niyetiyle yaptığımız bu etkinliğe katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkürü bir borç bilirim” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Hizmet almak, hizmet sunmak çok güzeldir. Bunun hem dünyada hem de ahrette karşılığı vardır. Fakat burada bir konunun altını çizerek ifade etmek istiyorum. Eğer devletiniz yoksa devletiniz kuşatılmışsa ne servetinizin anlamı vardır, ne gelen hizmetin. İşte Suriye, İşte Irak, İşte Libya. İnsanlar bırakın evlerini terk etmeyi, ülkelerini bile terk etmek zorunda kaldılar.
“BU ÜLKEYİ CANIMIZ PAHASINA KORURUZ”
15 Temmuz gecesi yaşadıklarımız bizim kendimize gelmemiz açısından bir dönüm noktasıdır. ABD’nin, İsrail’in uşakları haşhaşiler, kuzu görünümlü canavarlar darbe yapmak, ülkemizi iç savaşa sokmak, her tarafı kan gölüne çevirmek istediler. Fakat bu millet sokaklara çıktı ve olaya el koydu. Canı pahasına bu hainlere dur dedi.
Bugün burada 15 Temmuz gecesi şehit olanlar başta olmak üzere bu ülkenin birliği için, dirliği için şehit olanların ruhları için mevlüt okuttuk. Rabbim şahadetlerini kabul etsin, geride kalanlarına da sabırlar versin. Türkiye’yi her türlü oyun ve hilelere rağmen bir ve diri tutan, tüm oyanları bozan milletin adamı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a buradan selam söylüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız sen dik dur, bu millet seninle.”
Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Aslan, Çorum İl Genel Meclis Üyeleri Erdoğan Köroğlu ve Ahmet Turan da yapılan çalışmalarla ilgili olarak birer konuşma yaptılar.  Konuşmalardan sonra Ahacık Köyüne hizmetleri geçenlere plaket takdim edildi. Plaket takdiminden sonda konuklara yöresel yiyecek İskilip Dolması ikram edildi.
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim