Bayat halkına seslenen Bekiroğlu, bu işin partisi siyaseti olmadığını belirterek, “Bu bir memleket meselesi. Darbe girişimi Türk milletine yapıldı. Burada kesinlikle siyasi görüşlerin hiçbir önemi yok. Türk milleti 1918'de Çanakkale'de nasıl bir araya gelip savaştıysa bu savaşı devam ettiriyoruz. Milli irademiz için günlerdir meydanlardayız. CHP'lisi, MHP'lisi, AK Partilisi bir oldu, Türk bayrağını dalgalandırmak için buraya geldiler. 7 gün, 70 gün, 700 gün olsa da burada olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Milletin tanklara, silahlara boyun eğmediğini belirten AK Parti İl Başkanı Bekiroğlu, "Dik dur eğilme, bu millet seninle dedik. Biz 15 Temmuz gecesi bu millet ey Recep Tayyip Erdoğan sen dik durup eğilmediysen, bizim paramızla, tanklarımızla, uçaklarımızla bizlere bomba yağdıran, kurşun yağdıran bu zalimlere karşı biz de çıplak ellerimizle onların üzerine gideceğiz. Dik duracağız, eğilmeyeceğiz" şeklinde konuştu.
Darbeye karşı duran vatandaşlara teşekkür eden, Bekiroğlu "Demokrasiye sahip çıktığınız için, milli iradeye sahip çıktığınız için, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktığınız için, ay yıldızlı bayrağımıza sahip çıktığınız için ölüme şehadete gülercesine koştuğunuz için teşekkür ediyorum bu millet sizleri hiçbir zaman unutmayacaktır.
Bu hainler herkesin hakkını yediler. Bugün ise devletin milletin vergisi ile alınmış silahlar bize kurşun olarak döndürdüler. Korktular hainlikleri ortaya çıkıyor.
Amerikalı bir general darbeden önce memleketimize geliyor, o hainlerle buluşuyor. Kim nerde ne olacak hepsini tayin ediyor. Onların listesi de elimizde, bu hainleri hapishanelere tıkacağız. Bunları birini tuvaletten, biri koğuştan, biri çamaşırdan sorumlu tutacağız” dedi.
Bekiroğlu, konuşmasını şu şekilde devam etti:
“Herkes sokağa döküldü. Herkes Çorum sokaklarını doldurmuş bayrağını alan dışarı çıkmış. Orada iki tane vatandaşı gördüm. Selam verdim memleket nere dedim Suriye dedi. Kendi vatanından bu ülkeye sığınmış burada bizim bayrağımızı sallıyor vatandaşa dedim ki mesleğin nedir pilotum dedi. Suriyeli vatandaş diyor ki bu ülkeyi böldürtmeyin bu uşaklara vermeyin diyor.
Söz konusu devlet ise söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Bu hainlerin şerre düşen oyunlarını bugün nasıl bozulduysa yarından öyle bozsun inşallah Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 2. bir emre kadar sokaklarda olacağız. Biz birlikte bu memleketin neferleriyiz. Hatta 15 Temmuz’da şehit olan kardeşlerimizin vefasını borcunu ödemek için sokaklardayız.
Bu olaydaki kahramanlık öyküleri başka ülkede bulamazsınız. Benim ecdadım bu bayrağı bana teslim ettiyse bizim görevimizde bu bayrağı ileriye teslim etmektir. Kahramanlık destanı yazan insanları bu topraklardan çıktığını biliyoruz. Bugün bizler tarih yazıyoruz.” (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim