Törene AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Sağlık, Aile ve Çalışma Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Hitit Üniversitesi Rektörü Reha Metin Alkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Sağlık Yüksekokulu Müdür V. Doç. Dr. Cem Koçak, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Menderes Suiçmez, Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve proje yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Atakan Comba, HİTÜ Hemşirelik Bölümü Başkanı Nuriye Büyükkayacı Duman ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program programın açılışında konuşan Çorum Milletvekili Kurt, “Çölyakla yaşamı öğreneceğiz. Bu şehir için yapılan her projede size destek olacağım” dedi.

Bir anne ve eczacı olarak çölyak hastalığının kendisi için çok önemli bir konu olduğunu dile getiren Kurt, “2011 yılından bu yana Hitit Üniversitesi’nin verdiği destekle birlikte yerli ve milli molekülümüzü, glütensiz, çölyak hastalarının ve sağlıklı yaşama özen gösteren herkesin kullanabileceği ekmek ve un formülasyonumuzun sonuna gelmiş bulunmaktayız. Aynı zamanda çocuklarımızın ve velilerimizin farkındalığı artırmak adına da böyle bir projeyi gerçekleştirdik. Bu çalışmalardan dolayı Üniversitemize ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çölyak hastalığını bilinmediği için birçok ölümlerin olduğu ve hastanelerimizin bile farkında olmadığı bir yaşan tarzı olarak nitelendiren Ceritoğlu Kurt, Türkiye genelinde yüzde 10 nüfusta görülen bu farkındalığın Çorum ölçeğinde 250 kişide 1 kişi olmasının memnuniyet verici olduğunu da dile getirdi.

Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve Proje Yürütücüsü Yrd. Doc. Dr. Atakan Comba’nın konu hakkındaki sunumuyla program sona erdi. Comba, 16 Ocak – 15 Mart tarihleri arasında il merkezi ve ilçelerde 216 okulda Bin 730 çocuğa Çölyak taraması yapılan proje kapsamında sadece 8 öğrencide bu hastalığa rastlandığını ve bunların tedavilerine başlandığını kaydetti.

(Esra ESEN)

Editör: TE Bilisim