Bayat Kaymakamlığı ile Bayat Belediyesi işbirliğinde yapılan kutlamalar Şehit Osman Arslan’ın kabir ziyareti ile başladı. Demokrasi bayramı kutlamaları, 20.30 da Cumhuriyet Meydanında 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimiz için anma programı ve demokrasi nöbeti ile son buldu.

Çerkeş Köyü’nde Şehit Osman Arslan’ın mezarının ziyaret edilmesi ile başlayan program, Şehit Ömer Halisdemir Merkez Camii’nde şehitler için mevlidi şerifin okunması ve cami çıkışı yemek ikramı ile devam etti.

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Bayat Kaymakamı Oğuzhan Ocak, Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, daire amirleri ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı’nda bulunan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anıtı ve çeşmesinin açılışının ardından Belediye Başkanı Ekrem Ünlü bir konuşma yaptı.

Unutmamak ve unutturmamak için 15 Temmuz Meydanını yaptıklarını belirten Ünlü, ilçede yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Bayat Kaymakamı Oğuzhan Ocak da 15 Temmuz’un sadece sembol bir gün olmadığını 15 Temmuz 2016 itibariyle Türk milletini buralardan terki diyar etmeye çalışanlara, bölmeye çalışanlara milletçe hep birlikte dur dendiğini ifade etti. Ocak, “Biz bağımsızlığımız seven özgürlüğümüze düşkün bir milletiz. Belki devletler yıkmışızdır, belki devletler kurmuşuzdur. Son şekli ile Cumhuriyetimiz bir adım daha ataraktan farklı bir evreye geçmiştir. Bugünden itibaren şunu söylemek gerekirse devletimiz farklı bir yola girmiştir. Tabiki daha iyi muhasır medeniyetler seviyesine çıkmak için farklı bir adım atılmıştır. Bununda hayırlı olduğunu düşünüyor ve inanıyoruz. Allah’ın izni daha güzel günler bizleri beklediğini düşüyorum “ dedi.

“YA OLURSUNUZ, YA ÖLÜRSÜNÜZ”

AK Parti Çorum Millet Vekili Erol Kavuncu, ise konuşmasında Milletlerin hayatında önemli zamanlar olduğunu ve insanların hayatlarının da öyle olduğunu belirterek, Türkiye’yi yok etmek isteyenlere milletin gereken cevabı verdiğini söyledi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim