“Rota kupa” parolasıyla başladığımız sezonun ilk yarısı biterken, Afyonspor yenilgisi ve ardından yapılan istifa açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. Herkesin kafasında artık sadece şu soru var: “Şimdi ne olacak?”

Evet, bu sorunun cevabını kimse bilmiyor. Bekleyip göreceğiz. Ancak, bu noktaya nasıl gelindiği ile ilgili biraz bildiklerim, biraz da duyduklarımla cevap vermeye çalışayım.

Şu bir gerçek ki, dördüncü sezonunu geçiren Başkan Fatih Özcan, hem maddi, hem manevi olarak çok yıprandı. İlk sezonunda takımı 2.Lig’e çıkarttı. Yetmedi, bizlere Süper Lig hayalleri kurdurdu. Yıllardır ekranlardan izlediğimiz futbolcuları canlı seyretme fırsatı sundu.

Kurumsallaşma adına önemli işler yaptı, bir marka değeri ortaya çıkarttı. Düşünün, yakın zamanda bir Süper Lig kulübünün Çorum FK’ya talip olduğunu ve 35 milyon lira teklif ettiğini duyanlarınız mutlaka vardır. Bizzat teklife aracılık edenler belki kendileri açıklar, belki Başkan bu bilgiyi paylaşır, bilemiyorum.

Yani, puan tablosunda, liderin 11 puan gerisinde, 6.basamakta yer almak “Rota kupa” hedefiyle başlanılan sezonda başarısızlık gibi görülebilir ama madalyonun diğer yüzünde de yukarıda saydıklarımı görmek lazım.

Neyse, fazla dağıtmayayım konuyu. Sadece, ligin en iyi kadrosuna sahip olan Çorum FK’nın istediği saha sonuçlarını alamaması değil, saha dışında da garip garip işler dönüyor. Bunlar elbette bize de geliyor. Bitiş düdüğüne daha yarım saatten fazla zaman varken “istifa” diye bağırmalar, seyircisiz maçta para cezası yemek, 3-0 önde olduğu maçta fındıkkabuğunu doldurmayacak sebepten olayların yaşanması bana da normal gelmiyor. Bu da, duyumlarımı ve gözlemlerimi kısmen doğruluyor.

Yandaki haberde de okuyacağınız üzere, Afyonspor maçından sonraki istifaların alınan yenilgiyle bir ilgisi yok. Ortada, sistematik bir şekilde yürütülen bir kampanya var. Bunu Başkan da görüyor.

Başkan’la uzun bir telefon görüşmem oldu. Meselenin iç yüzünü anlattı. Duyduklarım ve gözlemlerimle örtüşüyor. Her ne kadar olaya duygusal yaklaşsa da, haksız da değil aslında. Gönül ister ki, ara transferde yapılacak birkaç nokta takviye ile son haftaya kadar yarışın içerisinde olmak. Umarım bundan sonraki süreçte bu yönde bir karar çıkar.

Bundan sonra ne olur? Sorusunun cevabına gelecek olursak. Bugün 2.Başkan Mustafa Şeker’in düzenleyeceği basın toplantısında aşağı yukarı her şey netliğe kavuşmuş olur. Ben, öngörümü söyleyeyim; Bugün Mustafa Şeker yönetime talipliler çıksın, açıklama yapsın, işi resmiyete dökelim minvalinde bir çağrı yapar. Ama kimse çıkmaz. Çünkü bu şehri iyi tanıyorum.

Başkan, dinlenmeye çekilme konusunda çok kararlı. İstifa diyoruz hep ama, şunu unutmamak lazım. Çorum FK Fatih Özcan’ın bir şirketi. Adam kendi şirketinden istifa edecek değil. Bu yüzden, şöyle düşünmekte fayda var. Hisselerin tamamı Fatih Özcan’a ait olduğuna göre, futbol kulübüne bir genel müdür atanacak.

Yönetime talip çıkmazsa, Fatih Özcan kulübün başına bir başkan atar, kadrodaki maliyetli oyuncularla yollar ayrılır ve Çorum FK mütevazi bir kadro ile hedefi kovalar. Dediğim gibi, bunlar benim öngörülerim. Gelecek sezon ne olur, onu da hep birlikte bekleyip görürüz.

Biraz da Afyonspor maçına değinelim. Akan oyunda pozisyon vermeyen Çorum FK, biri kendi kalesine, biri penaltıdan, biri serbest vuruştan 3 gol yedi. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra maç tek kaleye döndü ancak bitiricilik noktasında, sezon başından süre gelen gol sorunu nedeniyle puan almak mümkün olmadı.

Zirve ile fark artık 11 puan. Sakaryaspor şampiyonluk için ciddi bir avantaja sahip. Elbette kapanmayacak bir fark değil ama, o farkı kapatacak ışığı gördüğüm başka da takım yok.