Bugün, özelliklede futbolda ülkemizdeki profesyonel kulüpler içerisinde borcu olmayan neredeyse yok. Hele, Türk futbolunun lokomotifi dediğimiz büyük kulüplerin borçları akıllara zarar. Anadolu’daki birçok kulüp de aynı durumda. Kulüplerin borç batağına saplanmasının nedeni ise sistemsizlik ve işbilmez yöneticiler.

Kulüplerden önce, ülke futbolunu yöneten Türkiye Futbol Federasyonu’na bakalım. Türk futbolunu yeniden yapılandırıyoruz diye saçma sapan uygulamalara imza atılıyor. Koskoca ülkenin futbolu “Futbol Direktörü” adı altında Fatih Terim’e bağlanmış durumda. Hâlihazırda doğru ya da yanlış birçok proje var. Merak ediyorum, Fatih Terim istifa etse ya da gönderilse, sonrası nasıl olacak? Gelecek yeni isme Fatih Terim’in yetkileri verilecek mi? Hiç sanmıyorum. Federasyon kurullarının almış olduğu kararlara girmiyorum bile. Skandal boyutundaki olaylar saymakla bitiremeyiz. Fazla aramaya gerek yok. Yeni sezon için transfer dönemi 17 Haziran’da başladı ama kulüpler neye göre transfer yapacak belli değil. Kontenjan uygulaması olacak mı, olacaksa yaş sınırı ne? Hiçbir şey belli değil. Kulüpler dört gözle Federasyon’dan kontenjanla ilgili açıklama bekliyor. Federasyon lütfedip açıklama yaparsa kulüpler de ona göre oyuncu transfer edecek. Böyle bir rezillik olabilir mi! Maalesef oluyor.

Böyle bir federasyonun yönettiği kulüplerde de durum farklı değil. Birçok kulüp borç batağında debelenip duruyor. Çünkü, bilgisi olanların yetkisi, yetkisi olanların bilgisi yok. Ben her zaman söylüyorum, yine söyleyeyim. Türk sporunun en büyük sorunu işbilmez yöneticilerdir. Eğer bir şeyler düzeltilecekse işe yöneticilerden başlamak lazım.