Bu, bir kitabın adıdır

Eğitimci Muzaffer Gündoğar, Çorumlu sanatseverlerin yakından tanıdığı bir isimdir. Yazarın, erişkin ve çocuk yazını alanında 11 basılı kitabı bulunmaktadır.
Çocuklar için hazırladığı, şiir tarzında; “ Ezop, Nasrettin Hoca ve Lafonten” hikayeleri basılı kitapları arasındadır. Farklı yazınsal türde; “şiir, öykü, deneme, makale vb” yazıları ülkenin birçok yerinde basılan kültür- sanat dergilerinde yayınlanmıştır.
Katıldığı kitap fuarı, şenlik ve etkinliklerde birçok edebi ve sanat söyleşisi yapmıştır.
“Baldan Yaman Tadı Var” adlı kitabının kapağını ve iç animasyonunu Ressam Necla Özeskici yapmış. Daha başlangıçta küçük, şirin kızın görüntüsü, okumanın vereceği mutluluğu yaşatıyor! “Anı-Öykü” biçemiyle yazılmış kitap, okuru sarıp, sarmalıyor. Çocuklar için yazılmış gibi algılansa da, içeriği biz büyükleri de çocukluğumuza götürüyor.
Yazar kendi çocukluk döneminin anılarını yazarken; o yıllarda kitap bulmanın güçlüğünü ve değerini çok güzel işlemiş. Öğrenciliğinin zor, yoksul ve çetin koşullarını anlatımıyla, okura adeta o yılları yaşatıyor. Öyküde bir öğrenci başarısı karşısında ödül olarak aldığı kitabı, ameliyat olan annesine götürüyor. Burada geçen, anne-çocuk konuşması gözlerimizi yaşartıyor!
Doğayı anlatırken, kendi köyüne özlemi her sözcükten anlaşılıyor. Yaramaz bir öğrencinin yaptığı, doğa katliamı karşısında aldığı, ”fidan dikimi cezası” çok öğretici. Gördüğü okuma sevdasına karşılık bir öğrenciye kitaplar alıp-veren, idealist bir öğretmen… Bugünkü varsıllığa karşın, o yılların yoksulluğu ve okumaya verilen değer, o kadar güzel işlenmiş ki! Anne-baba çocuk ve torunlarla gidilen piknikte; dayanışma, sevgi, saygı, çevre bilinci işlenmiş. Büyüklere saygı, iş bölümü, evlat- torun sevgisi ince ince dokunmuş… Bu minik kitapta daha neler var neler…1950’li yılların; öğretmen- öğrenci, insan-doğa, okul, yol, hava, ekonomik koşulları, zorlukları…
Kitap; düşündürüyor, hüzünlendiriyor, gülümsetiyor anılara götürüyor!… “Tadı Baldan Yaman Bir Haz Bırakıyor Belleğimizde…”
Sonrasında kitap yine yazarın çok başarılı olduğu alanlardan biri olan şiirle bitiyor.
Yolu sanat- edebiyattan geçen, hepimizde emeği olan Muzaffer Gündoğar’ın, basıma hazır çok sayıda hazır dosyası bulunduğunu çalışkan, üretken ve titiz olduğunu da biliyoruz. Muzaffer Bey’i bu güzel kitap nedeniyle kutluyorum. Çorum’un adını birçok ilde duyuran yazın emekçisi, kalem ustası bir büyüğüm olarak, başarılarının süreğini diliyorum.