Yıllardır Hürriyet okurdum. Aydın Doğan gazeteyi Demirören grubuna devretmek zorunda kaldı, Sözcü okumaya başladım.

Doğan grubunda iken genelde magazin ağırlıklı haberler yapan Hürriyet, Demirören medyaya geçince sürekli Hükümet yanlısı haberler yapmaya başladı.

Hürriyet’e göre ülkede her şey güllük gülistanlıktı. Hürriyet, ülkenin içinde bulunduğu kargaşayı, ekonomik sıkıntıyı, Suriye’li ve Orta Asyalı göçmenleri görmemezlikten geliyordu.

gazetede bay polemik adını verdiğim bir garip adem, tarafsız haberler yapacağım diyerek, herkesle polemiğe giriyor, ona buna sataşıyor, hem nalına, hem mıhına vurur gibi yapıyor ve sonunda iktidara yaranmak için olayları çarpıtıyordu.

Ben de Hürriyet’i bırakarak Sözcü okumaya başladım.

Maalesef, Sözcü gazetesi de her gün “Fetö aşağı, Fetö yukarı” türünde garip cinayet, hırsızlık, taciz ve tecavüz haberleri yaparak yerlerdeki çamuru tefrika etmeye başladı.

Şimdi bir gün Sözcü, bir gün Hürriyet okuyarak olayları her iki taraftan anlamaya ve dengelemeye çalışıyorum.

Suriye’de yanlış ata oynadık, üç buçuk milyon Suriye’li başımızın belası oldu.

Milli Eğitimde bilimsel eğitimden uzaklaşarak dinsel eğitimle kalkınmaya çalıştık o da olmadı. Öğrencilerimizin bilimsel eğitimle kazandıkları dünya çapında başarıları yerle bir oldu. Umarım Hükümet, ülkemizi büyük bir çıkmaza sokan bu iki büyük yanlıştan geri adım atar da eski güzel günlerimize döneriz.

FUTBOLDA VAR SİSTEMİNİ DE KENDİMİZE BENZETTİK!

Geçen hafta Trabzon-Başakşehir maçında orta hakem ve Var hakemi Fırat Aydınus çok büyük bir haksızlığa sebebiyet vererek Trabzon’u resmen katlettiler.

Başakşehir kornerinde Arda Trabzon’lu futbolcuyu arkadan kucaklayarak golü kendi kalesine atmasına sebep oldu. Hakemler Var’ı devreye sokmadılar.

Üstüne üstlük bir de Trabzon’un penaltısını vermediler,

Orta hakem Umut Meler beğendiğim bir hakemdi. Var hakemi Fırat Aydınus, hem Trabzon’u, hem de orta hakem Umut Meler’i yaktı.

Böylece Başakşehir’i de şampiyonluk potasında yalnız bıraktılar.

Şampiyonluklar böyle belirlenecekse, şampiyonluğa oynayan Galatasaray, Beşiktaş, Kasımpaşa ve Yeni Malatyaspor neden milyonlarca liralar dökerek yabancı oyuncu alıyorlar anlamak mümkün değil. Yazık ülke dışına savrulan milyonlara.

Şefliğini TRT sanatçısı Necmettin Yıldırım’ın yaptığı Gönül Bağı Türk Sanat Müziği Topluluğunun 19 Ocak akşamı Şişli Cemal Candaş Kültür Merkezinde yaptığı konsere maalesef çağrılı olduğum halde gidemedim.

Sunuculuğunu Çorum’lu meşhur Avukat ağabeyimiz Aydoğan Semizer’in yaptığı konserde sevgili dostum Efdalcan Yaylacıoğlu da ney üflemiş.

giden dostlarım, konserde klarnet ve darbukanın bütün sazların önüne geçerek kötü bir performans sergilediğini söylediler.

BAADDİN FIKRALARI

1-Bizim millet olarak sevme sorunumuz yok, sevgiyi ifade edememe sorunumuz var.

2-Bugün doktora gittim “ateşin var mı?” diye sordu. Ben de çakmağımı çıkarıp masanın üstüne bıraktım. Beş dakika bakıştık, beni psikoloğa sevketti.

3-Almanya’da çalışan amcam telefonda, “Türkiye’de durum nasıl oğlum?” diye sorduğunda, “köprüden kaçak geçenlere para cezası, sınırdan ülkeye kaçak girenlere ise maaş veriyoruz.” dedim.

“Allah size akıl fikir versin” dedi ve telefonu yüzüme kapattı.

4-Eskiden ne güzeldi, kadınlar utanır, erkekler kıskanırdı. Şimdi Mecnun küpeli, Leyla şüpheli…

5-Kadın doktora sorar “Doktor bey kocam uykusunda sürekli konuşuyor. İyileşmesi için ona ne verebilirim? Doktor, “kocan uyanıkken ona konuşması için fırsat verin.

23 Ocak 2019