Kayahan’ın en sevdiğim şarkısıdır;

“Aynanın karşısına geçip geçip,

Kaderime ağladım…”

Seçime sayılı günler kala aynanın karşısına geçip kaderinize ağlayacağınıza, televizyon karşısına geçip reklamları izleyin.

Bu aralar ben en çok reklamları izliyorum.

Mesela;

“İstisnasız her vatandaş bu ülkenin zenginliğinden faydalanmalı”  diyen Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Manifestosu ismiyle televizyonlarda yayınlanan CHP’nin yeni reklamı partinin bu seçim döneminde nasıl bir yol izleyeceğini çok net bir şekilde ortaya koyuyor.

2007 seçimlerinde mesajını alan CHP 12 Haziran’da seçmenin karşısına çok farklı bir söylemle çıkıyor…

En başta kendi seçmeninin “sosyal demokrat söylem” özlemini kırıyor. Hatta öyle bir vizyonla çıkıyor ki artık merkez sağ seçmene, Kürtlere, varoşlara sesini daha rahat duyuruyor…

Bu da artık birilerinin “sahillerin partisi” tanımını yıkıyor.

Hatta “Sivas’tan öteye gidemezler” diyenlerin yüzlerinin kızarmasını sağlıyor ve CHP yeni vizyonuyla birlikte seçmeniyle buluşuyor.

Ezber bozan, tabuları yıkan partinin her yurttaşın oyuna talip olduğu  da görünüyor. Bu sayede de “Herkes için CHP” sloganı hayat buluyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gürsel Tekin’in İl Başkanlığında 2009 yerel seçimlerinde İstanbul’da gösterdiği gayret, olumlu tepkiler, girmediği varoş mahalle kalmaması hatta girmediği gecekondu kalmamış olması yeni CHP’nin en büyük kozu ve bir iktidar alternatifi olmasının en büyük nedeni.

AKP’liler İ. Melih Gökçek’i  neden Çorum’a getirdiler anlamış değilim. Çorum’da AKP’li Belediye Başkanı yok mu? Şimdi eğri oturup doğru konuşalım. Kimsenin hakkını da yemeyelim. Belediye Başkanımız  Sayın Muzaffer Külcü’nün çalışmalarını ilimizde bir çok insan takdir ediyorken,  Gökçek’in çalışmalarından Çorumlulara ne?

Belki de Çorumlular meşhur (!) birisini görsün diye getirmişlerdir diye tahmin yürütürken bende jeton düştü.

Tabii ya mesaj Sayın Başbakan’a.

Ne dedi Sayın Gökçek;

“Siz Çorumlular eğer yıllardır istediğiniz bakana kavuşmak istiyorsanız Çorum’u 4-0 çıkarın”

Ağabeylerim, ablalarım;

4-0’a bir bakan veriyoruz. Yanında bir tarak, bir ayna bizden hediye…

Öyle ya, Sayın Gökçek Çorum’da MHP’yi  yok sanıyor.

Öyle mi yok mu MHP?

Çorum’da CHP’yi  de yok sanıyor.

Öyle mi CHP de mi yok?

Bana kalırsa 2011 seçimlerinde Çorum’da MHP çok güzel adaylar çıkardı. Ve çok iddialı çalışıyorlar. Bir milletvekili çıkarabilirler. Unutulmasın  bu MHP bir zamanlar Çorumda 3 milletvekili çıkarmıştı.

CHP’nin ise bir milletvekili garanti. Sait Börekci’nin  tüm kesimleri birleştiren yönü,  adaylarının tümünün beraberlik ve birlik görüntüsü çerçeveleyerek çalışması ile CHP için iki milletvekilliği de sürpriz sayılmasın.

Yani…

Her şey olabilir ama 4-0 asla!

Her Gününüz Güzel Olsun.

 

Not:  Çorum Haber ve Yayla Haber Gazetesindeki köşe yazılarımı Samsun’dan okuyan, bir çok arkadaşı ile paylaşıp düşüncelerini belirten  ortaokul arkadaşım Enver Dokuyan’a teşekkürlerimle…