Cizrespor’u deplasmanda 5-1 gibi farklı bir skorla yenen Çorum Belediye, 2 hafta aradan sonra galibiyet sevinci yaşarken, şampiyonluk yolunda önemli bir engeli aşıp moral buldu.

Abuzer, Akın ve Abdullah gibi 3 önemli oyuncusundan yoksun olarak Cizre’ye giden Çorum Belediye, henüz 4.dakikada penaltıdan yediği golle adeta maça 1-0 yenik başladı. Ancak 1 dakika sonra Doğan Can’ın fırsatçılığını konuşturup attığı golle beraberliği sağlayarak şoku üzerinden çabuk attı. Kaliteli futbolcularına rağmen takım olma görüntüsünden uzak mücadele eden Cizrespor, savunmada inanılmaz hatalar yaptı. 33.dakikada Doğan Can birinci sınıf kalitede bir gol daha atarak Çorum Belediye’yi 2-1 öne geçirdi. Doğan Can, gerçekten çok kaliteli ve geleceği parlak bir futbolcu. Golü adeta kokluyor. Allah nazardan korusun. İnşallah bu şekilde devam eder.

Özellikle sağ kanattan Yasin’in getirdiği toplarla etkili olan Çorum Belediye, devre arasında soyunma odasına 2-1’lik üstünlüğün moraliyle giderken, ikinci yarıda da oyunun kontrolü tamamen Çorum Belediye’nin elindeydi. Son bölümlerde risk almak zorunda kalan Cizrespor, zaten tel tel dökülen savunmasında daha büyük açıklar vermeye başlarken, Belediyespor bu açıkları iyi değerlendirdi. Maçın yıldızı Doğan Can 75’te attığı golle farkı ikiye çıkartırken, Cizrespor’un da gardı bu golle birlikte düştü. Rakip kalede daha çok pozisyon bulmaya başlayan Belediye, 80 ve 90+2’de Muhammet Enes’le 2 gol daha bularak zorlu geçmesi beklenen maçı 5-1 gibi farklı bir skorla kazanıp 3 puanın sahibi oldu.

Bu sezon deplasman maçlarında daha başarılı bir performans sergileyen Çorum Belediye’nin açık oynayan takımlara karşı etkili oynadığını ve genelde istediğini alan taraf olduğunu bir kez daha gördük. İç sahada istenilen sonuçların alınamamasının nedeni de Belediyespor’un kapanan takımları açmakta zorlanmasından başka bir şey değil. Çorum Belediyespor tarihinin şu ana kadar en başarılı teknik direktörü olan Yusuf Tokuş’un iç sahada yaşanan soruna da çözüm bulmasıyla şampiyonluğa giden yolun kısalacağını düşünüyorum.

Uzun lig maratonunun neredeyse yarısına gelindi. Devre arasına 3 hafta kaldı. Ara transfer döneminde yapılacak birkaç önemli takviye ile Çorum Belediye şampiyonluk şansını daha da artıracaktır.

Daha önceki yazılarımda da ifade ettiğim gibi. Bu grubun en büyük şampiyon adayı Çorum Belediyespor’dur. Ancak şehirde henüz o havayı teneffüs etmek mümkün değil. O hava için illa son haftayı beklemeye gerek yok. Şehri kırmızı-siyah bayraklarla donatmanın tam zamanı.

Bu hafta Düzyurtspor’la oynanacak maç, Cizrespor maçından daha zor olacaktır. Düzyurtspor oturmuş kadrosuyla sürpriz sonuçlara imza atabilen bir takım. Dikkatli olmak lazım.

Son olarak, Cizrespor galibiyetinde pay sahibi olan herkesi kutluyorum. Yine bu maçta sağ el bileği kırılan Taner’e de geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyorum.