Dünyanın üç önemli havalimanından birisi sayılan, cumhuriyetin önemli simgelerinden biri olan, uzmanlarının değerini yaklaşık 30 milyar Euro olarak belirlediği Atatürk Havalimanı yıkılıyor. Gerekçesi ise Millet bahçesi yapacaklarmış.

Yıkım söz konusu olunca, ilk akla gelen AKP iktidarı, daha önce de cumhuriyetin pek çok değerini başarıyla ve özelleştirme adı altında yıktı ve sattı.

Sümerbank tesisleri satıldı, yıkıldı, toplumsal yararı ne oldu? Birisi bize anlatsın.

Şeker fabrikaları satıldı, yıkıldı, toplumsal yararı ne oldu? Birisi bize anlatsın. Şimdi natürel şekerden Cargill Firmasının ürettiği sağlık için zararlı mısır şurubu katkılı şekere geçtik.

Tütün fabrikaları kapatıldı, satıldı, toplumsal yararı ne oldu? Birisi bize anlatsın. Şimdi yabancı marka sigaraların en ucuzu 25 lirayı geçti.

Bunların en büyük zararı da başta çiftçimize oldu. Şimdi çiftçi, pamuk ekimini, tütün ekimini, şeker pancarı ekimini… En aza indirdi. Bu sektörde çalışan binlerce insan işinden, aşından oldu.

Yakın zamanda zeytinliklere göz diktiler. Yabancı maden şirketleri, buralarda maden arama komedisiyle zeytinlik sahalarını yağmalayacaklar. Binlerce zeytin ağacını katledecekler.

Konumuza gelirsek, iktidar gözünü Atatürk Havalimanına dikti. Gerçekten milyarlarca Euro değerinde havalimanını yıkıp millet bahçesi yapacaklarını içten buluyor musunuz? Belki bir bölümü olabilir de, olayı mantıklı buluyor musunuz?

Dünyada bunun örnekleri vardır. Yani kurucu liderini adını silmek için değil, milli park yapmak için. Örneğin Almanya Berlin-Tegel’de eski bir hava limanını milli park yapıyorlar. Fakat hiçbir pistini kırmıyorlar. Ola ki bir savaş durumunda, olağanüstü durumlarda uçaklar iniş kalkış yapabilsinler diye. Daha geçtiğimiz kış İstanbul Havalimanına inemeyen iktidarın bakanları, Atatürk Havalimanına inmişti.

AKP iktidarı iddialarında samimi değil, neymiş milyarlarca euro değerindeki havalimanı yıkıp, tekrar milyarlarca lira harcayarak millet bahçesi yapmaları ne kadar inandırıcı? Eğer yeşil alana o kadar düşkünseniz, neden Gezi Parkındaki yeşil alanı yok edip, gericiliğin, yobazlığın, cumhuriyet karşıtlığının sembol binalarından olan Topçu Kışlasını oraya yapmak istediniz?

İktidarın sorunu yapmak ve yapıcılık değil. Atatürk’ün adını silmek, cumhuriyetin bir değeri, toplumun anısı, hafızası seçkin bir binayı yıkıp yok etmek. Ne pahasına? İyi Partili Ali Kıdık’ın açıklamalarına göre; “İstanbul Havalimanı Araplara satılacak, onların da aynı yakada iki havalimanı olmasın ön koşulu var” Her konuda olduğu gibi iktidar bu konuda da kapalı kutu, halka açıklama yapmıyor. Kısacası “Kutunun içinde bir kutu” daha var. İktidar asıl kutuyu kamuoyuna açıklamalı.

Oldubitti ile kamunun malına zarar vermekten, gözde ve simge bir havalimanını yok etmekten dolayı, mutlaka bunun hesabını verirler. Bu devran hep böyle gitmeyecek. Giderayak “kamu malına ne zarar verirsem kârdır zihniyeti”.

Kendinize güveniyorsanız halka sorun Atatürk Havalimanı yıkılsın mı? Halka karşın yıkım ancak bu iktidarın işi olabilir. Görün arkanızda kaç kişi var.