Antalya kampını tamamlayan Çorum Belediyespor, ikinci yarı hazırlıklarına Çorum’da devam ediyor. 12 günlük kamp süresince 4 hazırlık maçı yapan Çorum Belediyespor, 1 galibiyet, 2 beraberlik, 1 de yenilgi aldı.

Ben de hazırlık maçlarındaki skorları önemsemem. Önemli olan, takımın sahada ne yaptığı ya da ne yapamadığı. Hazırlık maçlarında tüm futbolcular forma şansı buldu. Yusuf Hoca oyuncuların durumlarını bir kez daha gördükten sonra kamp bitiminde Murat Hacıoğlu’na da yol verdi. Bence doğru bir karar alındı. Önceki yazımda da ifade etmiştim. Murat Hacıoğlu’nun sezonun ilk yarısında Belediyespor’a hiç skor katkısı olmadı. Gönderilmesi doğru bir karar.

Gönderilenler arasında bir de genç Yavuz Burak var. Ligde ve kupada hiç süre alamadı. En büyük şanssızlığı, önündeki futbolcuların çok iyi olmaları. İkinci yarıda da forma şansı yoktu. Kiralık verilecek olması yerinde bir karar. Ancak geçtiğimiz yıllardaki gibi “kiralık vereceğiz” deyip ortada bırakılmasın. Zeki Başkan Kulüpler Birliği’nin etkili ve yetkili isimlerinden biri. Genç futbolcuya kulüp bulma konusunda devreye girebilir.

PİLOT TAKIM ŞART

Aslında tam da bu noktada Çorum’un büyük bir eksikliği ortaya çıkıyor. Yıllardır Çorum’un “BAL” dediğimiz Bölgesel Amatör Lig’de takımları oynuyor. Ama bu takımlar her yıl değişiyor. Çünkü belli bir bütçe, plan ve hedef yok. Böyle olunca BAL’da oynayan takım bir sonraki sezon 1.Amatör Küme’ye bile zor katılıyor ya da hiç katılmıyor. Çünkü maddi olarak çok yıpranıyor. Hâlbuki Çorum’un gelecek vaat eden futbolcuları BAL takımında toplansa ve hedef bu futbolcuların yetiştirilmesi olarak belirlense daha doğru olmaz mı? Yani, bir nevi Belediyespor’a pilot takım gibi düşünün. Tabi, Belediye’nin bu takımı desteklemesi lazım. Böyle bir takım olsa, bugün Yavuz Burak gibi futbolcular A Takıma daha güçlü çıkar. Ya da A Takımda forma şansı bulamayan ancak gelecek vaat eden oyuncular burada pişer.

Devre arasında Abdullah Karmil, Erhan Kurt ve İzzet Canlıka’dan sonra Murat Hacıoğlu ile de yollarını ayıran Çorum Belediyespor, gidenlerin yerine İnegölspor’dan sağ bek Ertuğrul Sancaktutan, Sivas Belediyespor’dan stoper Yakup Yiğit, Tokatspor’dan stoper İsmet Kavuştu ve Pendikspor’dan kanat-forvet oyuncusu Emre Okur’u kadrosuna kattı. Gelenler içerisinde Yakup banko oynar. Emre Okur da iyi bir alternatif olur. İsmet ve Ertuğrul ise formayı zorlarlar. Bunlar benim tahminim.

Daha önce de ifade ettiğim gibi, sezonun ikinci yarısı her zaman zordur. En az hata yapan takım ipi göğüsleyecek. Bu noktada, özellikle iç saha maçları büyük önem kazanıyor. Çorum Belediye, deplasman maçlarındaki performansını sürdürür, evindeki maçlarda yaşadığı sorunu da çözerse, şampiyonluğun bir numaralı adayı.

OLMADI GENÇLER!

Çorum Belediyespor’un altyapı takımları geçtiğimiz hafta Trabzon temsilcisi Ofspor’la oynadı. U19 takımı, Çorum’da konuk ettiği Ofspor’u 4-0 yendi. Sonuç harika. Ancak maçtan sonra yaşanan bir olay var ki, duyunca çok üzüldüm. Ofsporlu futbolcular, Trabzon’da oynanan maçtan sonra Çorumlu futbolculara küfretmişler. Bizim futbolcular da Pazar günü maç bitiminde koro halinde Ofsporlulara aynı şekilde cevap vermişler. Yani onların seviyesine inmişler. “Bizim de sizden bir farkımız yok, biz de küfürbazız” demeye getirmişler. Ne gerek var şimdi böyle şeylere. 4-0 yenip en güzel cevabı vermişsiniz zaten. Alkışlayın geçin. Bundan daha güzel bir cevap olabilir mi?

YAKIŞMADI!

Pazar günü, Erkekler Türkiye 2.Voleybol Ligi’nde mücadele eden Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün Yozgat ekibi Sorgun Belediye ile çok kritik bir maçı vardı. Salonun dolu olması ve yaşanan coşku bundan sonra da olması gerektiği gibiydi. Oyun da fena değildi. Eğri oturup doğru konuşmak lazım. Yozgat ekibi Çorum Belediye’den daha iyi bir takım ve haklı bir galibiyet aldılar. Çorum takımının ortayla koyduğu mücadele ise taktide şayan. Zaten seyirci güzel oyun için maçtan sonra takımı alkışlayarak teşekkür etti.

Maçın önüne geçen olay üçüncü set oynanırken yaşandı. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün hakemlere sert tepki göstermesi yadırgandı. Bir Belediye Başkanı bu tür olaylara girmemeli. Hata var mıdır? Elbette vardır ama tepki şekli yanlış. Çünkü bu takım gibi bu hakemler de Çorum’un. Kaldı ki hakemler Çorumlu olmasa bile her hatadan sonra birileri bu tarz tepki gösterirse bu işin sonu nereye varır? Belediye sporda da gayet güzel işler yapıyor. Ancak bu güzelim işler bu tür olaylarla gölgelenmemeli.