Çorum Belediye, yeni sezondaki ilk galibiyetini kendi sahasında oynadığı ilk maçta Sancaktepe Belediye karşısında tek golle alırken, moral buldu.

Sancaktepe Belediye maçı her açıdan büyük önem taşıyordu. İlk hafta Bursa deplasmanında alınan Orhangazispor yenilgisinden sonra kafalarda oluşan soru işaretlerini giderebilmek ve yeniden bir güven kazanmak adına Sancaktepe Belediye maçının ne olursa olsun kayıpsız geçilmesi gerekiyordu. İlk 15 dakikada takımlar birbirlerini tartarken, ilerleyen dakikalarda Belediyespor takım olarak olmasa da bazı futbolcuların bireysel yetenekleri sayesinde rakip kalede etkili olmaya başladı. Bu futbolcuların başında Buğra geldi. Trabzonspor’dan Süper Lig deneyimi bulunan Buğra, 19. dakikada Furkan’a öyle bir gol attırdı ki, ders olarak gösterilmesi lazım.

37.dakikada savunmanın arkasına sarkan Buğra, son adam pozisyonundaki Zafer tarafından faulle durdurulunca maçın hakemi Volkan Yalın, Sancaktepeli futbolcuya kırmızı kartını gösterdi. Konuk takım kalan sürede 10 kişi ile mücadele ederken, Belediyespor’un ders çıkarması gereken bölümlerden biri de işte bu dakikadan sonra başladı. Sanki 10 kişi mücadele eden taraf Çorum Belediye, evsahibi takım da Sancaktepe’ymiş gibi bir ortam oluştu. Oyunu kendi yarı alanında kabullenen Çorum Belediyespor, ani ataklarla ikinci golü aradı. Eldeki malzemeye göre bu belki doğru bir taktikti ama final paslarında yapılan yanlış tercihler ve topla gereksiz oynamalar ikinci golün gelmesine engel oldu.

Koskoca ikinci 45 dakikada iki takım da inanılmaz derecede kötüydü. Son 10 dakikada beraberlik golü için tüm riskleri alan Sancaktepe karşısında ani ataklarla etkili olan Belediyespor, yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve karşılaşma 1-0’lık skorla Çorum Belediyespor’un üstünlüğü şeklinde sona erdi.

Sonuç olarak, Belediyespor henüz hazır değil. Buna rağmen alınan kritik galibiyet takıma büyük moral oldu. Güzel futboldan ziyade 3 puan önemliydi. O da alındı. Bir takımın kötü oynadığı maçı kazanması çok önemli bir ayrıntıdır. Belediyespor, kötü oynadığı bir maçı hem de rakibine hiç pozisyon vermeden kazandı. Ancak Belediyespor’un fizik olarak çok kötü bir durumda olduğunu da belirtmeden geçmemek lazım.

Kadro yapısı itibariyle bireysel anlamda kaliteli oyunculara sahip olan Belediyespor’un birkaç hafta sonra daha iyi futbol oynayıp daha iyi sonuçlar alacağına, son haftaya kadar ilk beş yarışının içerisinde olacağını düşünüyorum. Savunmada bekler sıkıntılı. Takım kurgusu henüz oturmamış. Ama Sedat Hoca’nın tecrübesiyle takımı en kısa sürede toparlayacağına inanıyorum.

Belediyespor adına sevindirici olan bir diğer husus da, özellikle iş dünyasının vermiş olduğu destektir. Bunu Sancaktepe Belediye maçında gördük. Yıllardır statta göremediğimiz bazı işadamlarının şeref tribününde yer almaları, taraftarlar sayısının geçen yıla göre daha fazla ve coşkulu olması Belediyespor’un artık Çorumlular tarafından benimsenmeye başlandığının bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.