Bırakın Play-Off’u, 1.Lig hayalleri kurarken, bugün play-off şansını büyük ölçüde yitirmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kötü başlayan sezonda inişler-çıkışlar oldu. Zaten temel sorun da bu sert inişler-çıkışlardı. Yani istikrarsızlık... 9 maçlık bir istikrar göklere çıkarttı. Ama o yükseklikten paraşütsüz düşüşün hasarı ağır oldu.

Gelinen noktada suçlu aranacak olursa elbette bulunur. Ama gerçekleri de göz ardı etmemek lazım. Kadro zaten kısıtlıydı, sakat ve cezalılar da çok olunca, kalanlar 9 günde Hekimoğlu Trabzon, Şanlıurfaspor ve Uşakspor’la olan kader maçlarını kaldıramadı. Bu maçlarda kaybedilen 9 puan da zaten bir sezona bedel oldu.

Kalan 4 maçta play-off şansı devam etse de, atı alan Üsküdar’ı geçmek üzere.

Peki, bundan sonra ne olur, ya da ne olmalı?

Başkan Fatih Özcan’ın son açıklaması her şeyi özetliyor aslında. Destek bulursam devam ederim diyor. Etmeli de zaten. Herkes de destek olmalı. Başkan devam etmeli. Bırakırsa, Çorum için, Çorum futbolu için büyük kayıp olur. Eski Çorumspor’un durumuna düşer bu kulüp.

Yapılması gereken şey şu: Bu sezon 1.Lig olmadı. Ama elde iyi bir iskelet kadro var. 5-6 nokta transferle Çorum FK gelecek sezonun en büyük şampiyon adayıdır. Sanırım, alınacak oyuncular da belli. Sezon biter bitmez bu oyunculara imza attırıp geniş elden yeni sezonun hazırlıkları yapılmalı.

Tabii, bunları yapabilmek için bütçe lazım. Bu noktada, Ahlatcı Holding ve Belediye’nin yeni sezon için desteklerini artırarak devam ettirmesi hayati önem taşıyor. Sadece Ahlatcı ve Belediye de olmaz. Sayının artması lazım.

Özetle, iskelet kadronun korunur, 5-6 nokta transfer yapılırsa, Çorum FK gelecek sezon şampiyonluğun en güçlü adayı olur.