Lider Sakaryaspor’un, Cumartesi günü Etimesgut Belediye ile berabere kalması üzerine, 1461 Trabzon maçının zorluk derecesi bir kat daha arttı. Sahadaki görüntü de, bu doğrultudaydı zaten.

İlk yarıda, top Trabzon ekibinde, ama pozisyon üstünlüğü ise Çorum FK’daydı. Çorum FK, rakip savunmanın göbeğindeki Ahmet Kesim ve Onur Akdeniz’in ağır olmaları nedeniyle, bu ikilinin arkasına, genelde kaptan Murat tarafından atılan uzun toplarla pozisyon bulmaya çalıştı. Bunda da, kısmen başarılı oldu. Ancak, Mehmet Akyüz ve Volkan Okumak, fırsatları gole çeviremediler.

Karadeniz ekibi, ikinci yarıya etkili başladı. İlk yarıya göre, daha atak oynayan bordo-mavili takım, 56.dakikada, Yasin Abdioğlu ile golü bulurken, Çorum FK savunmasındaki hatalar zincirine şahit olduk. Halı saha maçlarında daha çok gördüğümüz türden bir gol oldu.

Golle birlikte, stat derin bir sessizliğe büründü. Karadeniz ekibi, ataklarına devam edip, tam umutlar kesilmişken, taraftar devreye girdi. Gece maçları hariç, en kalabalık ve en coşkulu taraftar, bu maçtaydı. En kritik zamanda devreye girip, takımlarının havlu atmasına izin vermediler.

Son bölümlerde, ataklarını yoğunlaştıran Çorum FK, 85’te Berkay Can Değirmencioğlu ile beraberliği sağlarken, uzatmalarda maç iki tarafa da gitti-geldi. 90+6’da, Hasan Hüseyin Akınay, Kerem Baykuş’un müthiş şutunda harika bir kurtarışla takımını ateşledi. Ardından, 90+8’de, topu eliyle oyuna çabuk sokarak, Halil İbrahim Sönmez’in son saniye golünün hazırlayıcısı oldu. Top ağlarla buluştuğunda, zaten film koptu. Bağıranlar, çağıranlar, sevinç gözyaşları dökenler… Müthiş bir duygu patlaması yaşadık hepimiz.

Bitime 4 hafta kala, play-off şansı güçlü şekilde devam ediyor. Kalan haftalarda, tüm maçlar kritik. Ama, Trabzon maçında, takımdaki kenetlenmeyi, o inanmışlığı herkes gördü. Tüm olumsuzluklara rağmen, tüm futbolcuların cansiperane mücadele ettiğine şahit olduk. Halil İbrahim, parmağı kırılmasına rağmen, acı çekerek maçı tamamladı ve sahanın yıldızıydı. Sanırım, Trabzon’daki maçtan sonra yapılan acımasızca eleştirilere en güzel cevabı verdi. Muhsin ve Sefa Akın, sakatlanıp maçı tamamlayamadılar.

Kötü oynayan çok azdı. O yüzden, tüm futbolcuları ve teknik heyeti tek tek tebrik ediyor, onur mücadelelerinde başarılar diliyorum.

Devre arasında yaşanan olaylar ve yansımaları malum. Kulüpte ciddi sıkıntılar var. Artık, mızrak çuvala sığmıyor ve sorunlar, bizzat muhatapları tarafından dile getiriliyor. Önümüzdeki günler çok şeye gebe.

Belediye Başkanı Sayın Halil İbrahim Aşgın dışında, tüm siyasiler ve şehrin tüm dinamikleri bu takıma sırtını dönse de, onur mücadelesi veren, koca yürekli futbolcuların bu işi başaracağına tüm kalbimle inanıyorum. Zaten, dertlerinin para olmadığını, sadece şehrin manevi desteğini beklediklerini ifade ettiler. Umarım, manevi destek de çok görülmez bu aslanlara.