Şampiyonluk mücadelesi veren Çorum Belediyespor, ikinci yarının ilk maçında Orhangazispor’u 5-0 gibi farklı bir skorla yenerek adeta şov yaparken, rakibinden 2-1’in rövanşını da almış oldu.
Havanın güneşli olmasının yanı sıra, taraftarların 35 günlük futbol hasreti ve yeni transferler Murat’la Gökhan’ı izlemek istemeleri nedeniyle tribünlerin büyük bölümü doldu. Yeni transferler Murat Akgül ve Gökhan Demir ilk onbirde yer alırken, Gökhan 75, Murat 82 dakika sahada kaldı. İki futbolcu da ilk maçları olmasına rağmen hiç de sırıtmayıp ileriki haftalar için umut verdiler. Murat orta sahada serbest adam, Gökhan ise Emir’in yerine forvette oynadı. Sakatlığından dolayı forma giyemeyen Buğra’nın yerine ise Mehmet Keleş görev yaptı. Buğra’nın eksikliği hissedildi.
Belediyespor maça iyi bir başlangıç yaptı. Henüz ilk dakikalarda Gökhan’ın al da at diye verdiği pasta Murat topu dışarı atarken, bu pozisyon maçın bol gollü geçeceğinin habercisi gibiydi. Nitekim 18.dakikada Oğuzhan’ın müthiş golü ile Belediyespor öne geçti. Golde Murathan’ın güzel pasını göz ardı etmemek lazım.
Orhangazi golün şokunu atlatamadan 22.dakikada İmam’ın kafayla çevirdiği topu yeni transfer Murat filelere gönderip öldürücü darbeyi vurdu.
2-0’dan sonra da Belediye’nin atakları devam etti ancak hücum oyuncuları sık sık ofsayda düştü.
İkinci yarının ilk bölümünde Orhangazispor’un topa daha çok sahip olduğunu gördük. Zaman zaman 4’lü forvetle gol aradılar. Bu durum Belediyespor’un ani ataklarla farkı artırma zeminini hazırladı. Ancak orta sahada Murat, M.Akif ve Mehmet Keleş’in çok top kaybetmeleri Belediye’nin hızını keserken, zaman zaman kalelerinde tehlike yaşamalarına neden oldu.
70.dakikada yapılan Mehmet Keleş-Eray ve 75’te yapılan Gökhan-Emir değişiklikleri maçın kırılma anları oldu. Çünkü bu değişikliklerden sonra Belediyespor üstünlüğü tamamen ele geçirdi.
80.dakikada çalışılmış bir duran top taktiği ile Murathan’ın pasında Emir topu filelere gönderip farkı üçe çıkartırken, 4 dakika sonra yine Murathan’ın pasında Emir ikinci kez sahneye çıkıp skoru 4-0’a taşıyıp tribünleri coşturdu. Son 15 dakikada görev yapan Emir, attığı 2 golle bu takımda her zaman oynayabileceğini gösterdi.
4 dakikalık uzatma süresinin son dakikasında sahanın yıldızı Murathan attığı şık golle güzel futbolunu taçlandırdı.
Orhangazispor’u 5-0 yenerek ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapan Belediyespor, bu hafta deplasmanda Batman Petrol’ü 1-0 yenen grubun güçlü takımlarından Sancaktepe Belediyespor’a konuk olacak. Bundan sonra kolay maç yok, her maç ayrı bir final. Belediyespor elindeki kadro ile şampiyonluk hedefine ulaşabilecek güçte. Sezon sonunda 3.lig bataklığından kurtulacağına inanıyorum.