Yeni sezon hazırlıkları çerçevesinde transfer çalışmalarını sessiz ve derinden sürdüren Çorum Belediyespor bugüne kadar iç transferde 6, dış transferde ise 3 futbolcuyla anlaşırken, altyapıdan da 2 futbolcuyu profesyonel yaptı. Bunun yanında teknik direktörlük görevine Yusuf Tokuş getirilirken, Kenan Aşkan da yeni genel kaptan oldu.

Bugüne kadar neticelenen transferlere genel olarak bakacak olursak, kontenjan meselesini de göz önünde bulundurduğumuzda bazı yanlış tercihler yapıldığını görüyoruz. Kontenjanın 10 futbolcuyla sınırlı olacağını düşünürsek, sol beke 2 kontenjan kullanılması son derece yanlış. Akın, Abdullah, Salim, Yakup Kayış, Doğukan ve Emre Yüksektepe kontenjana giriyor. Geriye 4 futbolcu hakkı kalıyor. Takımın yükünü kontenjan dediğimiz futbolcuların çekeceğini düşünürsek, kalan 4 hakkın kullanımında hata şansının olmadığı aşikâr.

Geçen sezon 21 golle grubun gol kralı olan Yakup Alkan’la peşinatta anlaşma sağlanamadı. İstediği ve önerilen rakam çok yüksek. Doğrusunu söylemek gerekirse, Çorum Belediyespor’un yeni sezonki kadro yapısına göre Yakup’a önerilen para dengeleri bozardı. Yakup iyi futbolcu ama o paraları verdikten sonra çok yönlü bir futbolcuyu hem de daha düşük bir paraya transfer etmek mümkün. Yakup’a önerilen paranın altına daha deneyimli ve takıma ağabeylik yapabilecek bir isim alınabilir. Bence gitmesini fazla büyütmemek lazım.

Teknik Direktör konusunda beklenildiği gibi Yusuf Tokuş’la anlaşıldı. Bence adaylar arasında en iyisi alındı. Genç ve idealist bir antrenör olan Yusuf Tokuş’un Belediyespor’a çok şey katacağına inanıyorum.

Kenan Aşkan’a görev verilmesi son derece güzel bir gelişme. Ancak, Kenan ısrarla yardımcı antrenörlük istedi. Keşke Kenan’a yardımcı antrenörlük görevi verilseydi ve genel kaptanlık için de Mustafa Altunkaya’da karar kılınsaydı. Mustafa Altunkaya yıllardır yönetici ve ikili ilişkileri gayet iyi. O da genel kaptanlığı çok istiyor ve bence hak ediyordu da.

Büyük ihtimalle önümüzdeki hafta transfer çalışmaları yönünden hareketli geçecek. Yukarıda da bahsettiğim gibi, bundan sonra yapılacak transferlerde hata şansı yok. Transfer Komitesinin ince eleyip sık dokuması lazım. Gündemdeki futbolcuların çoğunu biliyoruz. Eğer bu futbolcular alınırsa, üzerinde şampiyonluk baskısı da olmayacak takımın yeni sezonda bir sürprize imza atabileceğini düşünüyorum.