Yine bu yıl da dönemimizde Armutlu Tatil Köyü’ndeki devremülkümüze gittik. Geçen yıllara göre öyle göze batan bir değişiklik yoktu.  İstanbul’a yakınlığı kendini kurtarıyor.

Armutlu Tatil Köyü’ndeki devremülklerde her şey 6 kişilik olarak hazırlanmış. (Çatal, kaşık, tabak, bardak vs.)

Şimdi 6 kişinin bir dairede kaldığını varsayarsak ve bunlardan 4 tanesi havuza girse 0,75 Kuruş x  4 = 3,00 Tl. x14 gün =42,00 Tl eder.

Buraya gelen insanların yarısı emekli… Havuz girişleri 0,50 Kuruş olsa girenler daha çoğalır. Böylece işletmenin kârı aynı olur, hatta artar bile.

Bir de yaz farkı diye 30,00 TL bir ücret alınıyor. Bu ücret tamamıyla fuzulidir şöyle ki biz zaten yaz farkı diye daireleri % 50 daha fazla bir fiyata almıştık. Yani bizler bu farkları ilk aldığımız gün zaten ödemiştik. O yüzden bu kararları alanların biraz daha iyi düşünüp  ince elekten geçirip öyle karar vermeleri gerekiyor.

Faytonlar kaldırılmış. Aslında faytonlar buraya renk katıyorlardı. Faytonu hiç görmemiş, daha hiç binmemiş olan çocuklar vs, biniyor, eğleniyor onlar için değişik bir aktivite oluyordu.

Atların yaptığı kirlilik için durağın hemen yanında yapılacak bir düzenleme ile bu pisliklerin kanalizasyona gitmesi temin edilebilirdi. Ve buraya 40-50 litre su dökülürse sorun çözülebilirdi. Bu yüzden işin kolayına kaçıp kaldırmak yerine çareler aransa ve çözüm öretilse daha iyi olurdu.

Armutlu Tatil Köyü’nde ortalama daimi olarak 5.000 kişi kalıyor. Ama burada bir eczane yok. Herkesin arabası yok ki…Dolmuşla Armutlu’ya gitmek te pek öyle kolay değil. Burada bir eczane açılırsa çok faydalı olacaktır.

Ben bu eczane açılması işine talibim. 2-3 tane yakınım olan eczacı var. Bunu yapabiliriz.

Bir de orada 24 saat doktor da bulunmalıdır. Günde 3-5 saat doktor olması yeterli değildir.

Yukarda saydıklarımız Armutlu Tatil Köyü’nün sayın yöneticilerinden ricalarımızdır.

Bu taleplerimize bir cevap verirlerse biz de cevaplarını gazetedeki köşemizde yayınlarız efendim.

Saygı ve sevgilerimle.