Bu Derinçay mevzuu ben beni bildim bileli gündemde. Hele de yaz aylarında yakınından bile geçilmiyor.

 

Sonra bu kadar pislik akan ve kokan bir suyla meyve, sebze, ağaçlar vs. yani nerdeyse Derinçay boyundaki bütün köylerin ürünleri sulanıyor.

 

Tabii vatandaş da bu üretilen ürünleri yiyor.

 

Ben bu Derinçay konusunu geçen yıllarda yine birçok kez yazdım, ama kimse bu konuda elle tutulur bir şey yapmadı.

 

        Sağlık Müdürlüğümüz, Çevre Müdürlüğümüz, Çorum Belediyesi, Ticaret Odası bu konuya gereken önemi vermeli ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili olarak ta halkımızı aydınlatmalıdırlar.

 

Para mı yok, işçi mi yok, makine mi yok halk bilmek istiyor; bunların hepsi organize sanayi bölgesinde mevcut.

 

        Derinçay konusunu tekrardan yazma sebebine gelince, bir dostuma Derinçay kıyısındaki köylerden birisinden 10-15 tane karpuz, 10-15 tane de kavun gelmiş, öyle ki bunları kokudan yiyememiş ve atmışlar

 

        Sayın Valimiz Sabri Başköy beyefendi Çorum’a yeni geldi sayılır ve bu  mevzudan yeteri kadar haberi olmayabilir, bu konuyla ilgilenirlerse ve gereken yerlere de talimatları verirlerse seviniriz efendim.

 

                        *****                                                    ****

 

        Yine benim senlerdir yazdığım bir mevzuu da, gökte yer mi yok ta ve bu kapıcıların günahı ne de daha yaşarken dünyada yerin altına sokuyorsunuz? Işık yok, rutubet çok ve az bir yağmurla su baskınları, tuvaletlerden kanalizasyon pisliği çıkması vs. bir sürü sıkıntılar.

 

Ben yine bu konuda da birçok kez yazdım ve yazdığım yazıları gerekli yerlere hep gönderdim bu bakımdan inşallah benim de bu çorbada bir tuzum olmuştur diyerek çok güzel bir haberi sizlerle paylaşmak istiyorum

 

        16 Ocak 2013 Çarşamba günki ulusal gazetelerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar, zemin katların yakın bir zamanda artık oturma amaçlı olarak kullanılmayacağı müjdesini veriyordu.

 

         Bu haber, daha dünyada iken mezara sokulan bu insanlar adına çok sevindirici bir olay. Sayın bakan bu güzel haberle bir sevap kapısı oluyor.  Konunun tez günde ve tez saatte işler hale gelmesini diliyorum.

 

Okuyucularıma da yine bu yazıyı Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar’a postalayacağımı bildiriyor ve eğer kendileri iki satır bir cevap gönderirse de siz sayın okuyucularımla paylaşacağımı belirtiyorum.

Saygı ve sevgilerimle.