Büyük hedefler ve umutlu başladığımız sezonun son haftasına girdik. Yarın, Çorum FK için sezon ya bitecek, ya da 1.Lig umutları Play-Off’a taşınacak. Ama bir gerçek var ki, her türlü olumsuzluğa rağmen, play-off potasına girme başarısı gösteren Çorum FK, denizi geçip, derede boğuldu. Yoksa, bu takımın şu anda Play-Off’u garantilemiş olması gerekirdi.

Niğde hezimeti ve ardından 2-0 önde iken 2-2 biten Adıyaman maçlarından sonra, elimize kağıt kalem almış, ince hesaplar yapıyoruz. Afyonspor’u yener, Bayburt evinde Ergene Velimeşe’ye, Van da sahasında Niğde’ye takılırsa, play-off bileti Çorum’un oluyor diye umut kırıntılarıyla avunmaya çalışıyoruz. Oysa, Niğde hezimetine rağmen, ipler Çorum FK’nın elindeydi. Adıyaman gibi bir deplasmanda, 2-0’dan maçı elinde tutamayıp, avantajı kaybediyorsun. Sonra oturup, hakemi ve sahayı bahane ediyorsunuz. Yok arkadaş, önce kendine bakacaksın. Bu maç 2-0’dan buraya nasıl geldi? onun izahını yapacaksın. Maalesef, teknik direktörümüz ve sportif direktörümüz, her zaman olduğu gibi yine suskun! İşler iyi giderken, konuşmak kolay. Marifet, zor zamanda çıkıp konuşmak, krizi idare etmek.

Evet, hem kulüp, hem de takım, akıllara zarar bir süreçten geçiyor. Ama her şeye rağmen, bu takım, son düzlükte play-off potasına girdi. Ne pahasına olursa olsun, bu saatten sonra o bileti kaptırmayacaktınız. En güzel cevabı, Play-Off’a kalarak verecektiniz. Maalesef, Adıyaman beraberliği ile bir çuval incir berbat oldu. Arefeyi gördük, bayram zehir oldu.

Artık, Afyonspor’u yenmek yetmiyor. Bayburt ve Vanspor’un puan kaybetmesini bekleyeceğiz. İkisi de evinde oynuyor. Ergene Velimeşe’nin ligde kalma umutlarını Bodrumspor-Adıyaman maçının sonucuna bağlayabilmesi için, Bayburt’u yenmekten başka çıkar yolu yok. Yenebilir mi, elbette yenebilir.

Vanspor, haftalar önce ligden düşmesi kesinleşen ancak son haftaların formda takımı Niğde Anadolu FK’yı konuk edecek. Çorum FK’ya 5 atan Niğde, Van’a da çelme takabilir mi? elbette takabilir. Ama futbol sahada oynanırsa. Özellikle, Van’ın güçlü bir lobisinin olduğu gerçeğini, birkaç hafta önce Ankaraspor maçında bir kez daha gördük.

Evet, play-off bileti zor mu, zor. Ama imkânsız değil. Önce Afyonspor’u yeneceğiz, ardından, maalesef, Bayburt ve Vanspor’un alacağı sonuçlara bakacağız. Sonuç ne olursa olsun, yıllarca unutulmayacak ve en azından benim için, ömürlük dersler çıkarttığım bir sezon oldu. Her şeye rağmen, bu takım, benim nezdimde başarılıdır. Eğer “Rota kupa” hedefine ulaşamamışsa da, nedenleri elbette masaya yatırılacaktır.

Şu da bir gerçek ki, camiayı çok sancılı bir süreç bekliyor. Temennim, bu sürecin, daha fazla yıkıp dökmeden, en az hasarla atlatılıp, kulübün geleceğinin ipotek altına alınmaması yönünde. Aksi halde, birkaç yıl sonra, profesyonel liglerde takımı olmayan şehirler listesinde Çorum’un adını da görebiliriz.