Çorum Dernekler Federasyonu, Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Çorum Tanıtım Günleri”nin açılışına (15 Kasım) Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Sağlık Bakan Yardımcısı Agâh Kafkas, TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Milletvekilleri Cahit Bağcı, Murat Yıldırım, Çorum Valisi Sabri Başköy, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve çok sayıda Çorum’lu hemşehrimiz katılmış.,

Çorum’lular olarak böylesi bir tanıtıma ihtiyacımız vardı. Çünkü, hâlâ Çorum’u herkes leblebiyle özdeşleştiriyordu.

Bugün Çorum Orta Karadeniz ve Orta Anadolu bölgesinin en gelişmiş ve en uygar bir ilidir. Muazzam bir Hitit uygarlığını barındıran Çorum, tarihiyle, coğrafyasıyla, gelişmiş sanayisiyle ve güzel insanlarıyla dillere destan bir şehir olmuştur.

Türkiye’de suç oranı en düşük il Çorum’dur.

İstanbul’dan Çorum’a turlarla giden dostlarımız Çorum’u öve öve bitiremiyorlar.

Bu vesileyle güzel Çorum’umuzu bu günlere taşıyan Devlet adamlarımızı, yöneticilerimizi ve Çorum’lu güzel insanlarımızı sevgi ve saygıyla anıyorum.

Şimdi Çorum için yazdığım bir dörtlüğün sırasıdır.

Çorum’un suyu, toprağı insanlık ovasıdır.

Çorum’un okulları ilim, irfan yuvasıdır.

Bağrından yetişenler destan olmuş cihana,

Onur, erdem, fazilet Çorum’un mayasıdır… (Mehmet Özata

İSTANBUL 31.  TÜYAP KİTAP FUARI

TÜYAP 31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarına ( 17-25 Kasım ) bu yıl 600 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılmış ve 200’ün üzerinde etkinlik düzenlenecekmiş..

Hollanda’nın “fuarın onur konuğu ülkesi” olarak yer aldığı fuarda Almanya, Azerbaycan, Hollanda, Hindistan, İngiltere, İran, İtalya, İspanya, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan ve Macaristan’dan yayınevleri de bulunuyormuş.

Onur yazarının Gülten Dayıoğlu olduğu ve ana temanın “Çocukluğum Yurdumdur-Çocuk ve Gençlik Edebiyatı” olarak belirlendiği kitap fuarı, birbirinden renkli çocuk etkinliğine de ev sahipliği yapacakmış. 

Ayrıca, İstanbul Kitap Fuarı’na yurt dışından 40 ülkeden yayınevleri, telif ajansları ve konuk yazarlar katılacaklarmış.

Biz de dün Mobil’ci arkadaşım Güven Erdoğan’la beraber Metrobüs’le Beylikdüzü’ne giderek TÜYAP kitap fuarına katıldık.

Kadıköy-Beylikdüzü arası 56 km. Metrobüsle 1 saat 45 dakikada gittik. 2 saatte geldik. .Metrobüs İstanbul ulaşımını kısmen rahatlatmış ama, Zincirlikuyu ve Avcılar’da iki defa aktarma yapılması hoş değil. Zaten, İstanbul’da bir yerden bir yere gitmek başlıbaşına bir dert. Sanki Çorum’dan Samsun’a gidip gelmiş gibi olduk. Geçen sene ilkokul talebelerinin çokluğu yüzünden fuar alanını doğru dürüst gezememiştik. Bu sene de aynı karmaşayı yaşadık.

On binlerce çocuk arasında yüz binlerce kitabın bulunduğu  alanları gezmek çok yorucu oluyor. 

Fuarda değerli yazar arkadaşım Nurcan Elver’i de (Levent Kırca’nın “Olacak o kadar” dizisi oyuncusu) ziyaret ederek, “Geç Buluşma” adlı kitabını imzalatarak aldım. Nurcan hanımın daha önce aldığım “Tomurcuk” adlı romanını üç günde okumuştum.

 

Yedi yüz sene önce hayatın ve kâinatın sırlarına vâkıf olan Ömer Hayyam üstâdın muhteşem sözleriyle veda edelim. 

Aşk dediğin nedir ki şu fâni dünyada / Ahirete gitmek için girdik kuyruğa,
Birinci olmak için uğraşırcasına / Cehennem bir iki adım uzakta olsa da.
İnci gibi saf ve tertemiz duygularla, / Yürüyoruz yaradana, aydınlığa..