Anadolu’da yok da, sanırım Türkiye’de de 24 yıldır aralıksız düzenlenen benzeri bir organizasyon bulunmuyor… Bizim 30 Yaş ve üzeri Orta Kuşak Futbol Turnuvası’ndan bahsediyorum. Seneye inşallah 25.’sini düzenleyip çeyrek asrı devirmenin mutluluğunu yaşayacağız.

Acısıyla, tatlısıyla, hüznüyle, sevinciyle, dile kolay, tam 24 yıl… Özellikle Bursa’daki genel merkezimizin genel kurullarında şubelerin faaliyetleri anlatılırken, Çorum hep örnek gösteriliyor. Orta Kuşak Futbol Turnuvası ile ilgili diğer illerin temsilcileri organizasyonu nasıl düzenlediğimiz ile ilgili bizden bilgi alıyorlar. Ama şu ana kadar bizim gibi istikrarlı şekilde düzenleyen çıkmadı. Hatta dedik ki, Anadolu’nun diğer illerinde de düzenlensin, şampiyonlar kendi arasında “Anadolu şampiyonluğu” için oynasın. Ama Çorum dışında hiçbir il beceremedi.

Kolay değil, belli bir yaşın üzerinde yüzlerce insanı bir araya toplamak ve her yıl ciddi bir olay yaşanmadan organizasyonu tamamlamak. İnsanımız artık bu turnuvayı dört gözle bekliyor. Hazırlıklara aylar öncesinden başlıyorlar. Aylar öncesinde tatlı bir rekabete giriliyor. Bunlar gerçekten çok güzel şeyler. Bugüne kadar turnuvamıza katılan herkese teşekkür ediyorum. Bu turnuva, yönetimdeki arkadaşların, görevlilerin ve hakemlerin özverisi, katılımcı takımların da sağduyusu ile Anadolu’da marka haline geldi. İnşallah yıllarca devam edecek.

İnsanın olduğu yerde elbette hata da var. Bizler de mutlaka yanlışlar yapmışızdır, eksiklerimiz vardır. Ama hiçbir yanlışı bilerek veya birilerini kayırmak adına yapmadık. Takımlardan gelen istek ve önerileri en ince ayrıntısına kadar değerlendirip ona göre kararlar alıyoruz. Sanırım turnuvanın uzun ömürlü olmasının en önemli etkenlerinden biri de kararların adil ve tarafsız olması.

Geçenlerde de yine takımların genelinden gelen bir talep ve bizim de şahit olduğumuz bir takım olumsuzluklar nedeniyle gelecek yıldan itibaren geçerli olmak üzere bir takım kararlar aldık.

Bu kararlardan biri de, aktif hakem, gözlemci, hakem kurulu ve dernek üyelerinin turnuvada oynayamayacaklarına yönelikti. Kararı doğru bulanların yanı sıra “olmamış” diyenler de oldu. Biz hepsine saygı duyuyoruz. Olayı farklı mecralara çekmeye çalışanlar da oldu ama o oyuna gelmeyecek kadar deneyim sahibi olduğumuzu söylememe gerek bile yok sanırım.

Netice itibariyle, hakem camiasının da daha fazla yıpranmaması adına böyle bir karar aldık. Saygı duyulmasını, insanları ve bağlı bulundukları kurumları yıpratmaya yönelik söylemlerden kaçınılmasını istiyorum. Lütfen bu konu artık kapansın.

Turnuvada yarıyı geçtik. Artık telafisi olmayan çeyrek finallere doğru gidiyoruz. Tüm takımlarımızın bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da bu turnuvanın belli bir yaşın üzerindeki insanlara spor yapma imkânı sağlamak ve kaynaşma amacı taşıdığını unutmamalarını istiyorum. Bir şampiyon elbette çıkacak ama hiçbir kupa ve madalya kırık bir kalbi tamir edemez. Lütfen birbirimizi kırmayalım. Bu vesileyle, tüm takımlarımıza kalan maçlarında başarılar diliyor, turnuvamıza katılımlarından dolayı da teşekkür ediyorum.

***

Gelelim Yeni Çorumspor’a… Sanırım şampiyon kadrodan birçok oyuncu kalacak. Ancak bu kadro 2.Lig için yeterli değil. Nokta transferler yapılmalı. Benim tespitlerime göre, 1 kaleci, 2 stoper, 2 sol bek, 2 orta saha, 1 kanat, Yakup Alkan gidecekse 2, kalacaksa 1 golcü alınması yönünde.

Yönetim önümüzdeki haftadan itibaren transfer çalışmalarına ağırlık verecek. Bu arada mali konularda çalışmaların devam ettiği biliniyor. Sahip çıkın deyince farklı yerlere çekiliyor, yanlış anlaşılıyor. O yüzden lütfen herkes gücü oranında destek olmaya çalışsın. İşadamları sponsor olup yönetimin yükünü hafifletmeye çalışsınlar.