O gece Rusya Hava alanına askeri uçak indirdi ve işgal etti.
Amerika ne yaptı? Hiiiiç.
4. 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı sürecini bilenler biliyor. Türkiye, bütün diplomatik yolları denedi. EMPERYALİST HIRİSTİYAN DÜNYASI her zamanki rolünü oynuyordu. Yani oyalamak, uyutmak, atlatmak ve Türklerin ölümünü çoğaltmak ve silah satmak. 1974’te de Türkiye Başbakanı Amerika, İngiltere mekik dokudu. Adamlardan tık yok. 400-450 Türk öldürüldü. Dünyadan tık yok. Malumunuz, “Ayşe’yi tatile göndererek” ÜÇ GÜNDE olayı bitirdik. Hâlbuki Kıbrıs’ta senelerce sürecek bir çatışma onlar için güzel bir PAZAR olacaktı. Ne güzel senelerce Rus ve Amerikan silah fabrikaları üç vardiya çalışacaktı. Ecevit ve Erbakan koalisyonu oyunu bozdu. 1974’ten beri Kıbrıs’ta çatışma yok. Ama Avrupa ve Amerika memnun mu? Hayır. Türkiye, Kıbrıs’a barış getirdiği için suç işledi. Bu suçu yüzünden 16 sene Türkiye’ ye ambargo uyguladılar.
5. Suriye’de altı yıldır iç savaş var. Kardeş kardeşi öldürüyor. İlk üç yıl dünya Suriye’yi ne gördü, ne duydu. O tarihe kadar 250- 300.000 Suriyeli ölmüştü. Bu kadarda Suriyeli göç etmişti.(Rakamlar net değildir, tahminen) Hiç önemli değildi. IŞID ne zaman ki üç Amerikalı, bir Japon, iki İngiliz, bir iki İspanyol gazeteciyi, Guantanamo elbisesi giydirip infaz edince, Avrupa ve Amerika müdahale kararı aldı. Amerika bir tarafı tutuyor ve savaşa müdahil oldu. Eeee Rusya’da bir tarafı tutmalı. Böylece Rusya’da hemen öteki tarafı tutarak savaşa müdahil oldu. Aradan geçti üç sene. Niye bir Rus askeri, Amerikan askeri öldürmedi? Niye Amerika bir Rus askeri öldürmedi? Veya uçağını düşürmedi? Peki, Amerika ve Rusya birbirine muhalif olarak kimi öldürüyor, nereyi bombalıyor ve niye bunu yapıyor? …!...!
6. Ayrıntısı bizi ilgilendirmiyor. 2008 yılında Gürcistan ile Rusya, Güney Osetya ve Abhazya yüzünden kapıştı. Genç Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, Rusya’ya kafa tuttu. Rusya “ya öyle mi” diyerek Gürcistan’a saldırdı. Dört günde 1000 Gürcistanlı öldü. Bir tek Rus askeri ölmedi. Daima birbirinin tersini yapan Rusya ve Amerika hemen rol paylaşımını yaptı. Amerika da derhal Gürcistan’ı destekledi. Rusya’ya “HOOOP, hemşerim nereye?” dedi. Bunu nasıl söyledi? Alelacele Boğazlardan geçen iki donanma gemisi ile Gürcistan kıyılarına gelip demirleyerek söyledi. Gemide Amerikan askerlerinin içeceği sulardan Gürcistan askerlerine birer şişe su vererek söyledi. İŞTE BU! Şaşırdınız değil mi? Evet sadece su verdi. Bir tek Amerikan askeri karaya çıkıp Ruslara karşı savaşmadı. Ama lafla bol bol Gürcistan’ın yanındayız dediler. HEPSİ BU.
*
MAKSAT ŞUDUR:
Birbirine muhalif görünseler de kimse Amerika ile Rusya’nın aralarında ki İT DALAŞINA kanmasın. Asıl mesele asla barış değildir. Çünkü bu ülkelerin hepsi önemli derecede silâh sanayiine sahip. Adamlar delimidir ki, savaşları bitirsinler. Dünyada savaşlar bitsin bu beş – altı ülke ekonomik krize girer.
*
Altı yıldır Suriye’de bitmeyen savaşı, Türkiye, altı günde şıp diye bitiriverdi!
Eğer Türkiye, ta baştan Suriye politikasını doğru yani isabetli yapsa idi, bugün Suriye’nin tamamında barışı sağlayabilirdi. Hatta hiç savaş çıkmayabilirdi.
*
Amerika ve Rusya’nın altı yılda yapamadığını altı günde yapan Türkiye’nin bakalım başına ne çorap örecekler?