34 haftalık maraton bitti… Direkt olmasa da, 2.Lig umutları Play-Off’ta sürecek. Şimdi önümüzde 3 kritik maç kaldı. Tüm şehir ilk etapta 10 Mayıs’ta Kocaelispor’la oynanacak Play-Off yarı finali ilk maçına odaklandı. İki maçın da atmosferi gözümün önünde canlanıyor da, müthiş bir heyecan… Zaten Çorum’a da böylesi yaraşır.

Öncelikle, Cumartesi günü Ankara Adliyespor’la oynanan son hafta maçına değinelim. Bahri Hoca hafta içerisinde dediği gibi, sahaya genç ve yedek ağırlıklı bir kadro sürdü. Doğrusu da bu. Burada asıl amaç, Play-Off maçları öncesinde sakat ve cezalı oyuncu vermemekti. Gerisi teferruat.

Maçın sonucu ligden düşecek takımların belirlenmesine etki edeceğinden Yeni Çorumspor’un sahaya yedek ağırlıklı bir kadro ile çıkması eleştirilebilir ama ben bu eleştirilere katılmıyorum. 1.haftadaki maç neyse, bu maç da odur. 33 hafta boyunca ateş hattından çıkamayan takımların son maça böyle yaklaşmaları, bana göre duygusallıktan başka bir şey değil. Milyonlarca lira harcandı ve bu paranın yanı sıra emeklerin heba olmaması için olaya profesyonelce bakmak lazım. Allah korusun, yarın aynı duruma Çorumspor da düşse, düşüncem yine aynı olur. İşini son maça bırakmayacaksın.

Gelelim maça. Kazanmak zorunda olan Adliyespor, henüz 2.dakikada Ali ile golü buldu ve maça adeta 1-0 önde başladı. Golde Osman’ın inanılmaz büyük bir hatası vardı. Ama kimse öküz altında buzağı aramasın. Osman bu tür hataları genelde yapıyor. Yaptığı hatanın dışında da gayet iyi bir maç çıkarttı.

İlk dakikalarda acemiler mangasını andıran Yeni Çorumspor, ilk 20 dakikada bocalasa da, sonrasında oyunda dengeyi sağladı ama orta sahada iyi organize olamadığı için hücumda etkisiz kaldı.

İkinci yarıda oyuncu değişiklikleri ile birlikte taktiksel anlamda da değişiklikler oldu ama skorda bir değişiklik olmadı. Konuk ekip 1-0 kazanıp yeni sezonda da 3.Lig’de mücadele etmeyi garantiledi.

34 haftalık maraton bu maçla birlikte bitti. 2.Lig hedefine ulaşabilmek için kritik 3 maç kaldı. Bu maçlardan ikisi Kocaelispor’la oynanacak ve sadece biri Çorum’da oynanacak.

Play-Off’taki ilk rakip Kocaelispor oldu. Sanırım taraftar faktörü nedeniyle Kocaelispor’la eşleşmekten dolayı genel bir memnuniyetsizlik var. Daha önce de yazdım, Kocaelispor elenmeyecek bir takım değil. Transfer yasağı nedeniyle yıllardır aynı oyunculardan kurulu olduğu için heyecanını kaybetmiş ve alternatif oyuncu sayısının çok az olduğu bir takım. En büyük silahı taraftarları. Bu yüzden, 10 Mayıs’ta Çorum’da oynanacak maç çok önemli.

“Aman dikkat” dediğim de işte bu. Geçmişte Altay’la oynanan maçtan sonra yaşanan “bayrak krizi” dünmüş gibi hafızalarda. O bayrağın direkten indirilmesi ve sonrasında yaşananlar Yeni Çorumspor’un bir sezonunu aldı götürdü. Yoksa, Yeni Çorumspor 2-0 yendiği Altay’a elenecek bir takım değildi. Ama bayrağın inmesi her şeyi altüst etti, hem rakip takımın, hem de taraftarların motivasyonunu artırdı. Düşünün, İzmir’in yıllardır kanlı bıçaklı olan taraftar grupları bile Yeni Çorumspor’a karşı tek yumruk oldu. Lütfen biraz dikkat! Kocaelispor maçında da bu ve buna benzer olaylar yaşanmasın. Taraftarlar, bu tür fevri çıkışta bulunanlara müsaade etmesinler.

Ben tüm kalbimle inanıyorum. Bu takım önce Kocaelispor’u eleyip ardından finali de kazanarak 2.lige yükselecek. Çorum’daki maçın tüm biletlerini Başkan Fatih Özcan satın aldı. Bu biletler taraftarlara ücretsiz dağıtılacak. Lütfen, tribünleri dolduralım, sadece ve sadece takımımıza destek olalım. Takıma zarar verecek davranışlardan kaçınalım.

Futbolcu kardeşlerim, rövanş maçının atmosferini aşağı yukarı siz de tahmin edebiliyorsunuz. En az 20 bin seyirci. Bu aslında her futbolcunun hayalidir. Alın size fırsat. Çıkın ve orada da gereğini yapın.