Görünen o ki, geçen sezondan kalan bazı alışkanlıklar devam ediyor. Belediyespor, geçen sezon olduğu gibi bu sezon da güçlü takımlara karşı kaybetmeme geleneğini Zonguldak’ta sürdürdü.
Geçen sezon güçlü takımlara karşı kolay kolay yenilmeyen ancak zayıf rakiplere karşı yaşadığı puan kayıplarıyla play-off’tan uzak kalan Belediyespor, bu sezona grubun zayıf takımlarından Kızılcabölükspor karşısında aldığı 3-2’lik yenilgiyle başladı. 2. hafta grubun vasat takımı Sebatspor’u zor da olsa yenen Çorum Belediye, 3. haftada ise şampiyonluk hesapları yapan Zonguldak Kömürspor’la deplasmanda berabere kaldı. Hem de 40 dakika 10 kişi oynamasına rağmen.
Teknik Direktör Yavuz İncedal, “Kazanan takım bozulmaz” felsefesinden hareketle Trabzon Akçaabat maçını zor da olsa kazanan takımı Zonguldak’ta da sahaya sürdü. Diziliş, aynı diziliş. Sıkıntı, bazı futbolcuların hala yaz tatilinde kalması. Kastettiğim futbolcuların da tatilden dönmeleri üzerine Belediyespor’un grubun en iddialı takımı olacağı mesajını aldık.
Zonguldak Kömürspor, sezona iyi başlasa da, vasat bir takım görüntüsü verdi. Taraftarı müthiş bir güç. Her takıma lazım bir taraftar topluluğu var. Genç bireylerden oluşan bu grup maç boyunca hiç susmuyor. Dezavantajları, yaratıcı futbolcularının olmaması. Kaptanları Suat dışında göze batan oyuncuları yoktu maçta.
Beklenildiği gibi evsahibi olmanın avantajı ile Zonguldak Kömürspor maça atak başladı. Ancak Belediyespor Teknik Direktörü Yavuz İncedal dersini iyi çalışmış. Rakibin etkili bölgeleri için gerekli önlemleri çoktan almıştı. Bu yüzden evsahibi ekip genelde duran toplarda ve bireysel hatalardan dolayı tehlike yaratabildi. Oyunu kendi yarı alanında kabullenen Belediyespor, ani ataklarla golü düşündü. Ancak her iki kanatta oynayan Buğra ve Murathan’ın inanılmaz derecede kötü olmaları nedeniyle kazanabileceği bir maçta 1 puana razı oldu.
İkinci yarının ilk dakikalarında Osman’ın kırmızı kart görmesi hesapları bozdu gibi görünse de, 10 kişi kalmak bence Belediyespor’un motivasyonunu artırdı. Osman, oyunda kaldığı sürece başarılı bir performans sergilerken, Buğra’dan yeterince yardım görmemesine rağmen canla başla mücadele etti.
Kırmızı karttan sonra Zonguldak Kömürspor’un şuursuzca baskısı arttı. Ancak kaleci Fatih’in gününde olması, savunmada tüm oyuncuların görevini iyi yapması üzerine net denebilecek pozisyon dahi bulamadılar. Eğer ikinci yarıda oyuna giren Ender biraz dikkatli olabilse Belediyespor galip bile gelebilirdi.
Sonuç itibariyle, Belediyespor zorluk derecesi yüksek deplasmanda altın değerinde 1 puan aldı. Yavuz Hoca’nın hafta içerisinde futbolculara sürekli empoze ettiği gibi “İnanınca oluyormuş”
İlk 3 haftada bazı futbolcular yeterince şans buldu. Ancak değerlendiremediler. Artık değişim zamanının geldiğini düşünüyorum. Çünkü formayı hak eden giydiği sürece başarı gelir.