Hiç buğday pazarına gidenleriniz var mı? Köylü dayı buğdayını çuvallara doldurup pazara getirir. Tüccar bakar çuvalların üzerine buğdayı beğenir. Fakat sorar “Çuvalın altı da üstü gibi mi?” hatta elini çuvala dirseğine kadar sokup bir avuç buğday alıp bakar. Geçekten altı da üstü gibi mi?

Bizim ekonomi, çuvaldaki buğdaya benzedi. Altı üstünü tutmuyor. Çuvalın altına dolar koymuşlar, üstü Türk Lirası. TL gibi gördüğün aslında ABD Doları, iktidar millete bulmaca çözdürüyor.

Mevcut iktidar döneminde ekonomi sadece bulmaca çözmek değil, aynı zamanda kumar oynamak gibi oldu. Doları 45 günde 8.50 Liradan alıp, 18 Lira’ya çıkarma, sonra da ani bir düşüşle 11 liralara getirmeyi, bir ekonomi başarısı olarak sunuyorlar, üstüne de zil takıp oynuyorlar.

Dünyanın hiçbir yerinde böylesi ani sert düşüş ve yükselmeler olmamıştır. Olursa da bunlar hayra alamet şeyler değildir. Bu milletin parası ile kumar oynamaktır. Bu kumarın kazananı her zaman iktidar eksenli kişiler ve dolar milyarderleri olmuştur. Suyun akışına göre dolara yatırım yapan, birikim sahibi saf ve sade vatandaş kaybetmiştir. Elinde imkan olan, herşeyden haberi olan kesimler saf ve sade vatandaşı açıktan kazıklamıştır. Ekonomik kazancın yanına bir de siyasi kazanç ekleyerek “İktidar ters köşe yaptı, arkaya geçip iki puan aldı” gibi toplumla alay etmişlerdir.

İktidar benzini, marketlerdeki, manavdaki, kasapdaki etiketleri 45 gün öncesine düşürsün de görelim, memleket için yapılan hayırlı işi. Vatandaşa üçüz kazık atıldı. 1- Dolarla kumar oynatıldı. 2- Piyasa fiyatlarını yükselttiler. 3- Şimdi de Türk Lirası görünümlü dolar kazığını hazırladılar. Artık yaşamımızın her anı dolara uyarlıdır.

AKP iktidarı topluma hiçbir zaman açık ve şeffaf olmadı. Daima sağ gösterip, sol vurdu. Ne dediyse tersini yaptı. Daha önce de yazmıştım, iktidar mensupları neyi söylüyorsa tersinden okumak lazım. O zaman doğru sonuca ulaşıyorsun. Doları düşürüyorlarsa bil ki yükselecek, yükseltiyorlarsa bil ki düşecek. Faizi düşürüyoruz dediler, örtülü faizle katmerlisini getirdiler. Üstelik bu duruma halay çekenler var.

Yapılanlar nedir? Daha önce geçmediği köprünün, girmediği tünelin, uçmadığı hava limanının, görmediği otoyolun, yatmadığı hastanenin dolar karşılığı parasını ödemeye alışkın olan halka, şimdi de olmayan parasının faizini ödetecekler. Şimdi dolarları çuvallayan milyarderlere deniyor ki, “sen paranı bozdur ben sana doların getirisi kadar faiz vereceğim. Faizi de milletin cebinden ödeyeceğim” İşte size katmerli faiz. Hem de nas gereği, faize karşı olan iktidar tarafından. Yalnız adına faiz değil “Türk lirasının değerini koruma” diyorlar.

Doların 18 Liradan 11 liraya düştüğü günün sabahı, Bulgaristan’dan, Edirne’ye 1000 dolarla gelen Bulgar vatandaşı sabah 18 bin liraya dolarını bozduruyor. 7 bin liralık alışveriş yapıyor, akşama giderken dünya liderinin açıklamasından sonra 11 bin liraya 1000 dolar alıp, geldiği parayla geri memleketine dönüyor. AKP iktidarı ülkeyi bu hazin sonuca getirdi.

Dünyanın dolaşımdaki en geçerli parası dolar. En çok değer kaybedeni ise ne yazık ki TL. Altta dolar, üste TL maskesi geçirerek, TL’nin değeri korumaya çalışıyorlar. Yaşamın her anı dolara uyarlanıyor.

Dolar zenginde olur. Faizini de milletin vergisi ile ödeyecekler. Daha açığı doları olmayan, olanın faizini ödeyecek. Doğrusu bu defa AKP iktidarını alkışladım!..Faize karşı bir iktidar olarak. TL görünümlü doların faizini millete ödetiyor. Üstüne de promosyon olarak, zil takıp oynatıyor ya, vallahi pes doğrusu, bu ne beceri böyle, bravo…Bravo!..