UTEYBE BİN EBULEHEB’İN SONU
Bu hain, zalim kişi, R.SAV.in azılı düşmanı hakkında “elleri kurusun” diye tebbet suresinin indirildiği meşhur kafir ve maalesef Hz. Muhammed SAV.in amcası Ebulebin oğlu Uteybe’dir. R.SAV.e peygamberlik gelmeden önce R.SAV.in kızları ile evlenmiş ve damadı olmuştu. Peygamberlik geldikten sonra boşanmışlar. Çünkü bir mümin, bir müşrik ile evlenemezdi. Ki, zaten Uteybe kafiri R.SAV.in kızını boşamıştı.
Uteybe kafiri anası Ümmü Cemil azılı müşrike kadın, kocası Ebuleheb azılı kafir R.SAV.e akıl ve hayale gelmedik eza ve cefalar yapıyorlar. Evleri R.SAV.in mübarek evleri ile yanyana idi. Resulüllahı taşlıyor, yoluna kuyu kazıyorlar, dikenler döşüyorlar, hayvan işkembesini kafasına geçirmek gibi çok adi işleri yapıyorlardı. Babasının ve anasının kışkırtması ile R.SAV.e saldırıyor, efendimizin kızlarını boşayıp sokağa atıyor.
Bir gün babası Ebuleheb’in kışkırtması ile R.SAV. Vennermi suresini okurken R.SAV.e saldırdı. Olmadık çirkin sözlerle hakaret etti. Mübarek elbisesini yırttı. R.SAV. sabrediyordu. Çünkü Allah görüyordu. Derken kainatın efendisi insin cinnin peygamberi Hz. Muhammed Mustafa SAV.in mübarek yüzlerine tükürdü. (Aman yarabbi yer gök titriyordu) R.SAV. “Yarabbi bunu sana havale ediyorum. Ona bir hayvanı, itini, musallat et” diye beddua etti.
R.SAV.i çok iyi bilen bu zalimin kalbine bundan itibaren müthiş bir korku düştü. Çünkü biliyordu ki, Resulullahın hiçbir sözü geri çevrilmemiştir. Uteybe haini gökte uçan sineklerden bile korkar oldu. Yerdeki böceklerden kaçıyordu. Kendisinde huzur namına bir şey kalmadı. Gece gündüz 24 saat korumalarla yaşıyordu, derken, ticaretle geçinen bu kafir Yemen’e gitmek için büyük bir kervan hazırlattı. Yola çıktılar. Havran denilen mevkiye varınca, gece orada konakladılar. Gece bir aslan göründü, korktular. Ama korumalar korkma biz seni koruruz dediler. Uteybe’yi çevirdiler, aslan oradan kayboldu. Gece yattılar. Nöbetçiler koydular. Ama nafile, uyku bastırdı. Bekçiler dahil hepsi derin uykuya daldılar. O sırada aslan yine geldi. İnsanları teker teker kokluyordu. İçlerinden birisi uyanmış, olayı seyrediyordu. Arkadaşlarını uyandırmaya fırsat olmadan aslan Uteybe kafirini buldu, paramparça etti. Etini lime lime ayırdı. Haykırdı gitti. Kervandakiler korumalar hiç kimse Uteybe’yi koruyamadı. Babası Ebuleheb oğlunun bu ibretli ve acıklı ölümünü duydu. Feryadü figan etti. Müslüman olacağı yerde düşmanlığı daha da arttı. R.SAV. gibi Ali kadir şerefli bir peygambere yaptığı işkencelerin ve özellikle yüzüne tükürmesinin cezasını çekti. Aslan onun kafasını ezmiş, dişlerini de dökmüştü. Yani Resulullah SAV.e kahrolası tüküren ağzını Allah aslanına parçalatmıştır.
İBNİ ŞİHAB’IN ÖLÜMÜ
Bu zalim ve kafir, R.SAV.i öldürmeye yemin etmişti. Bir harp meydanında döne döne R.SAV.i arıyordu. Nihayet buldu ve Resulallah’ı alnından yaraladı. Allah’ın sevgilisinin alnı yarıldı. Kanlar mübarek yüzüne doğru akıyordu. R.SAV. “Allah seni yılına kavuşturmasın” buyurdular. Bu kafir de bir kayalıktan geçerken bir beyaz yılan İbni Şihab kafirinin üzerine atıldı ve onu boynundan ısırdı ve zehirledi. Acı içinde kıvranarak dünyadaki cezasına kavuştu ve çırpına çırpına imansız geberdi gitti.
İBNİ KAMİA KAFİRİ
Bu da R.SAV.i başından yaraladı. Üzerine çullandı. R.SAV.in bedduasını aldı. Boynuzlu bir koç bunun üzerine atıldı. Boynuzu ile İbni Kamia kafirini delik deşik etti.
SÜRECEK