Önceki hafta deplasmanda Körfezspor’a son dakika golüyle yenilen Çorumspor, geçtiğimiz hafta da ligde kalma mücadelesi veren Adıyamanspor’u sahasında genç Sefa’nın son dakika golüyle 1-0 yenerek çok önemli bir galibiyet aldı.

Maça iki takım da kontrollü başladı. Bu yüzden özellikle ilk yarı orta alan mücadelesi şeklinde geçti. Çorumspor savunmasından H.Ali ve Muhammed ilk 45 dakikada hücuma destek veremediler. Orta sahada Ceyhun ve Volkan’ın da pas yüzdesi düşük olunca ileride Şaban’la Eren çoğu zaman orta sahaya kadar gelerek top taşımak zorunda kaldılar. Bu durum da Çorumspor’un etkisiz kalmasına neden oldu. Aranan gol bulunamadı.

Gürses Hoca, ikinci yarıya Vedat’ın yerine altyapıdan Sefa’yı oyuna alarak başlarken, ilerleyen dakikalarda Özkan’ın da oyuna girmesi Çorumspor’a hareketlilik ve pozisyon zenginliği kazandırdı. Ancak Eren, Şaban, Ömür, Emrah ve Ceyhun’un son vuruşlardaki beceriksizliklerinin yanı sıra final paslarındaki yanlış tercihler nedeniyle beklenen gol bir türlü gelmedi.

İkinci yarıda oyuna girdiği andan itibaren maçın tartışılmaz en iyi oyuncusu, üzerinde stresi de attıktan sonra Sefa’ydı. Bunun yanında, savunmanın solunda Muhammed’in de hücuma destek vermeye başlaması hücum gücünü artırdı.

Maç 0-0 bitecek diye düşünürken, 90. dakikada Sefa’nın zor pozisyonda attığı kafa golü Çorumspor’a galibiyeti getirdi. Ancak ikinci yarıda oyuna giren Özkan’la Erkan’ın da takıma büyük katkıları oldu.

Emrah, eski havasında değildi. Volkan çok top ezdi. Ceyhun savunmaya da yardım ederek gayretli göründü ancak hücumda etkisizdi.

İkinci yarıda kazanmak adına takım olarak verilen mücadele alkışa değerdi. Alınan bu galibiyet ilk beş için umutları az da olsa yeşertti.

Adıyamanspor ligde kalma mücadelesi veren bir takım. Bu takımın başında daha evvel Çorumspor’da futbol oynamış ve şampiyonluk yaşamış M.Ali Çınar var. Takımı iyi mücadele etti, son haftalardaki şanssızlıkları Çorum’da da sürdü Umarım ligde kalırlar. Beraberlik için oynadıklar ama son dakika golüyle istediklerini elde edemediler.

Çorumspor yönetimi şu anda ekonomik olarak tıkanmış, futbolcuların alacakları ödenemiyor. Dahası, Körfez deplasmanında tek bir yöneticisi yoktu. Son dakika golüyle yenilmesi yadırganamaz. Çünkü sahada mücadele eden futbolcu sahipsiz olduğunu düşünüyordur.

Belediye Başkanı, desteğini çektiyse, yöneticiler de “biz zaten vereceğimiz kadar verdik” diyorlarsa Çorumspor’un daha çok zarar görmemesi için bir an evvel olağanüstü genel kurula gidilmeli diye düşünüyorum.