Son olarak Hacettepe’yi hem de 3-1 gibi net bir skorla yenen Yeni Çorumspor “Deplasman Fatihi” unvanını hak ettiğini bir kez daha gösterdi. Şu ana kadar sergilenen performans, kimsenin beklemediği ve takdire şayan bir performans.

Hacettepespor maçını statta izledim. Çorumspor taraftarlarına ayrılan tribün tamamen doluydu. 600 kadar Çorumlu sporsever coşkuyla takımına destek verdi. Gerek Çorum’dan, gerekse Ankara’da ikamet edip maça gelen bir o kadar taraftar da stada giremedi. Neymiş, Çorumspor’a ayrılan kontenjan dolmuş. Yemişim sizin kontenjanınızı. Boş tribün varken dışarıda seyirci kalmasının mantıklı bir izahı olamaz!

Süper Lig maçlarında bile tribünler bomboş kalırken, Ankara’ya Çorumspor gibi taraftarı olan kaç takım gelir ki bir sezonda? Arada ciddi bir kalite farkı varken, tribüne taraftar almayarak mı yeneceksiniz Çorumspor’u?

Ben Hacettepesporlu yöneticilerin yerinde olsam, dışarıda bir tane seyirci bırakmazdım. Kaybedeceğin belli, en azından biraz hasılat elde ederdim.

Neyse, maça gelelim. Bahri Hoca, stoper Osman’ı ön liberoda oynatarak hem bizi, hem de rakibi şaşırttı. Savunma güvenliğini ön planda tutarak “nasıl olsa gol atarım” mantığıyla takımını yönetti.

Maçın 18.dakikasında Mert’in uzun pasına hareketlenen Kıvanç, kalecinin üzerinden hem de zor pozisyonda aşırtma bir vuruşla Çorumspor’u öne geçirdi. İlk yarıda neredeyse rakibe pozisyon vermedi.

İkinci yarıda herkes Çorumspor’un skoru korumaya çalışacağını düşündü ancak kırmızı-siyahlılar hem de ilk yarıya göre daha ofansif bir anlayışla sahaya çıktılar.

Maçın kırılma anlarından biri, Kerem Pala’nın oyuna girmesiydi. Oyuna girer girmez penaltı yaptırıp Yeni Çorumspor’u rahatlatan golün mimarı olan Kerem, 90’da da güzel futbolunu golle süsleyip alkışı hak etti.

Daha önce İnegölspor, Sancaktepe ve Zonguldak Kömürspor’u yenen Yeni Çorumspor, Hacettepe galibiyetiyle deplasmanda dörtte dört yaptı. Sanırım bu alanda Türkiye’nin en başarılı deplasman takımı durumunda.

Yeni Çorumspor, geride kalan 8 haftada aldığı başarılı sonuçlarla beklentilerin üzerinde bir performans sergiledi. Ben dahil kimse böyle bir şey beklemiyordu. Başta Fatih Başkan olmak üzere, yönetimi, teknik heyeti ve futbolcuları kutluyorum. Umarım ilerleyen haftalarda bu başarılı tablo devam eder. Devam eder derken, yönetimin yalnızlığı devam etmez umarım. Çünkü artık herkes bu takıma destek olmalı. Sadece yönetimin çabalarıyla bu iş olmaz. Çorum’dan kazanan herkes bu takıma destek olmalı. Yönetimin maddi yükü hafifletilmeli ki, onlar da daha motive bir şekilde işlerini yapmaya devam etsinler.

Buradan, Onur Tekin kardeşime de seslenmek istiyorum. Çok iyi ve geleceğin çok parlak. Ama futbolda dün yoktur. Sakın ola ki hayallere kapılıp kendini heba etme. Daha yolun çok çok başındasın. İki haftadır sende bir düşüş görüyorum. Kendine gel!