Ziraat Türkiye Kupası’nda ilk turda Yeni Amasyaspor’u eleyen Çorum Belediyespor, 2. turda PTT 1.Lig takımlarından Adana Demirspor’u normal süresi 1-1 biten karşılaşmanın uzatmalarında bulduğu golle 2-1 yenerek adını 3.tura yazdırıp büyük sükse yaptı.

Çorumlu sporseverlerin ilgi göstermediği maç az sayıda seyirci önünde oynandı. Fakat bu az sayıdaki taraftar maç boyunca hiç susmayarak alınan galibiyette büyük pay sahibi oldu.

Ziraat Türkiye Kupası maçları eleme usulüne göre oynandığı için, iki takım da kontrollü bir futbol sergiledi. Belediyespor evsahibi olmanın avantajını iyi kullanıp rakip kalede etkili ataklar geliştirdi ve net gol pozisyonları buldu. Ancak oyunun kontrolü ise Adana Demirspor’da idi. Belediyespor ilk yarıda Mehmet Keleş ve Oğuzhan Saraçoğlu ile yakaladığı 3 net fırsattan yararlanamadı. Buna karşılık Adana Demirspor geliştirdiği tek etkili atakta 25. dakikada kaleci Emrah’ın yaptırdığı gereksiz penaltı sonucu bulduğu golle devreyi 1-0 önde kapattı.

Belediyespor Teknik Direktörü Hayrettin Gümüşdağ bu maçta da yerinde duramadı. Sahadaki her hareketten sonra futbolcularına müdahale etti. Sık sık hakemlere itiraz etti. Futbolcuların gerilmesine ve normal oyunlarını oynamalarına engel oldu. Bunca yıl maç izlerim, Yılmaz Vural da dahil olmak üzere futbolcularına bu kadar müdahale eden ikinci bir teknik adam görmedim. Dördüncü hakemle tartışmasının ardından devre arasında sahanın ortasına kadar gidip hakemle tartışmasına bir anlam veremedim. Bu tür itirazlar ileride takımının aleyhine olur.

İkinci yarıda Adana Demirspor skoru korumak için mücadele ederken, Belediyespor hücumda ilk yarıdaki gibi çok sayıda pozisyon bulamadı. Maç genelde orta alan mücadelesi şeklinde geçti.

Maçın 80. dakikasında ilginç bir olay yaşandı. Teknik Direktör Hayrettin Gümüşdağ H.İbrahim’i oyundan alıp yerine İbrahim Selen’i sahaya sürecekti. Tam değişiklik yapılacaktı ki, İbrahim Ethem sakatlandı. Bu yüzden H.İbrahim sahada kaldı, maça devam edemeyen İbrahim Ethem’in yerine İbrahim Selen girdi. Bence bu olay maçın kırılma anı oldu. Çünkü 5 dakika sonra H.İbrahim şık bir pasla beraberlik golünü attırdı. Ender de bence birinci sınıf bir gole imza attı. Bu gol maçı uzatmalara taşıdı.

111. dakikada Ender Acar kendisinin bile zor inandığı bir gole imza atarak takımına skor üstünlüğü kazandırdı. Kalan dakikalarda “Çanakkale Geçilmez”i uygulayan Belediyespor, kaleci Emrah’ın da başarılı kurtarışlarıyla sahadan 2-1 galip ayrıldı. Emrah, adeta penaltıdaki hatasını affettirdi.

Maçın hakemi Abdülkadir Bitigen yardımcılarıyla uyum içerisinde başarılı bir yönetim sergiledi.

Başta Başkan Zeki Gül ve yönetimi olmak üzere Belediyespor’un teknik heyet ve futbolcularını kutluyorum. Umarım 3. turda Beşiktaş’la eşleşir ve Çorumlu sporseverlere tarihi bir gün yaşatırlar.