Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını kapsamında ekonomik tedbir paketini açıkladı: Yüksek maaşlardan kesinti yapılacak.

Sabah kalktığımda haberleri izlerken bir tanesi ilgimi çekti. Fazla söze gerek yok, yine gündemde korona virüs var. Dünyanın birçok yerinden acı haberler geliyor. Bazı ülkeler gerçek rakamları gizliyor mu diye kuşkuya düşüyorum.

Salgın devam ederken farklı çözüm yolları tartışılıyor. Yeni çareler aranıyor.

Bana göre en güzel haber Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden geldi. Ne zaman büyük çaplı harcama yapılacak bir acı yaşansa birileri çıkar yardım kampanyası başlatır. Duyarlı insanlar, özverili davranıp yardıma koşarlar. Yapılan yardımlar televizyonlarda görüntülü olarak yayınlanırsa gönüllü sayısı artar. Hayırseverler, daha çok yardım yapmak için birbirleriyle yarışır. Birileri çıkıp bizlerin rüyalarında bile göremeyeceği miktarda yardımda bulunur. Büyük bir servet sayılabilecek miktarda para, dakikalar içinde toplanır.

Yardım kampanyasını başlatan kişiyi yardım yapanlardan daha çok alkışlarız.

Toplanan paranın ne kadarı yardım bekleyenlere ulaşıyor belli değil. Ortalıkta sayısız söylenti dolaşıyor. Bazıları mide bulandıracak cinsten.

Dolar zengini Dünyanın sayılı milyarderleri arasında yer alanlar var. Bazı ülkelerin yer altı kaynakları bütün dünyayı yıllarca doyuracak büyüklükte. Onlar, sadece kendileri için akıl almaz büyüklükte gereksiz yere para harcıyor. Aynı kişiler yardım bekleyenlere, açlıktan susuzluktan ölenlere günahlarını dahi vermiyor.

Yavru vatan bildiğimiz, Kuzey Kıbrıs’ta ülke yöneticileri kendi maaşları başta olmak üzere geliri yüksek olanların maaşlarından kesinti yapacaklarmış. Toplanan para, korona virüs salgınından kurtulmak için harcanacakmış.

Bu günlerde duyabileceğimiz en güzel haber.

Dileğimiz, ülkemizde de devlet büyüklerimiz, yardım kampanyası başlatanlarımız, israftan kaçınması gereken resmi kurumlarımız boş durmaz. Hiç belli olmaz. Birileri çıkıp Yavru Vatanı yönetenlere haddini bildirir mi bekleyip göreceğiz.

Herşeyi zaman gösterecek.