AHLATCI’NIN 1 MİLYONLUK BAĞIŞI DA ÖRNEK OLMALI
Tekirdağ’dan galibiyetle dönen Çorum Belediyespor, zirve yarışında büyük önem taşıyan maçta Ankara Demirspor’la sahasında 1-1 berabere kalarak liderlik şansından yararlanamadı.
Belediyespor, Ankara Demirspor karşısında maça iyi başlayamadı. Sahaya daha iyi yayılan ve daha etkili olan Ankara Demirspor olmasına rağmen ilk gol pozisyonuna Çorum Belediyespor girdi. Belediyespor, 9.dakikada Yakup Alkan’la karşı karşıya pozisyondan yararlanamadı.
Ankara Demirspor Teknik Direktörü Mehmet Kaya Çorum Belediyespor’u çok iyi analiz etmiş olmalı ki, orta sahada Aykut, Ferhat ve Emrullah’ı adam adama markajla etkisiz hale getirdi. Orta saha kilitlenince Belediyespor hücumda etkisiz kaldı.
Belediyespor’un kalecisi Burak, alışılmışın dışında bu maçta kalesini çok terk etti. Bir libero gibi oynadı. Nitekim Ankara Demirsporlu futbolcuların uzaktan birkaç şut denemesi tehlikeye neden oldu.
Ankara Demirspor, etkili olduğu bölümde Muhammed ve Emre ile önemli fırsatlar yakalarken, Çorum Belediyespor’da ise Sebahattin yakın mesafeden topu dağlara taşlara yolladı.
Belediyespor aradığı golü 37.dakikada Erkut’la buldu. Golde, savunmasından ileri çıkan Yakup Kayış’ın büyük payı vardı.
İkinci yarıda Ankara Demirspor gol için orta sahadaki adam markajından vazgeçip Belediyespor kalesine yüklenirken, savunmasında açıklar verdi. İkinci golü arayan Belediyespor’da 48’de Yakup Alkan, 58’de Erkut ve 67’de yine Yakup Alkan önemli fırsatlardan yararlanamadılar. İkinci gol bir türlü gelmeyince Belediyesporlu futbolcular strese girerken, Ankara Demirspor’un cesareti arttı. 82’de Eren’in uzaktan şutunda kaleci Burak topu elinden kaçırırken, ikinci bir hamleyle gol çizgisinde yakalamayı başardı.
Son 15 dakikada Ankara Demirspor tüm riskleri alarak saldırdı. Belediyespor doğal olarak skoru korumaya çalıştı. Ancak “atamayana atarlar” kuralı bir kez daha işledi. 90.dakikada Doğancan’ın ortasında savunma seyredince, Emre topu ağlara yollayarak skora denge getirdi.
Gol “geliyorum” diye bağırdı ancak kenar yönetim de bizim gibi sadece seyretti.
Belediyespor savunmasında İmam ve Yakup Kayış çok iyi bir maç çıkarttılar. Onlar da gününde olmasa belki 1 puan bile olmayacaktı.
Belediyespor çok kaliteli futbolculardan oluşan bir takım. Ancak sahada bir oyun planından bahsetmek mümkün değil. Belediyespor’un maalesef bir oyun planı yok ve tamamen futbolcuların bireysel becerileri ile skora gitmeye çalışıyor. Bir de merak ediyorum, Çağrı her maçta oyuna girmek zorunda mı? Bakıyoruz, her maçta oyuna ilk giren oyuncu Çağrı. Serdar Hoca, bu adam hazır değil, bu ısrar neden, oyuna girecek başka oyuncu yok mu? Takım gol arıyor ama bakıyorsunuz golcülerden biri tribünde, diğeri kulübede. Belediyespor şampiyon olacaksa, teknik heyetin de performansını yükseltmesi lazım.
Şampiyonluk yolunda ekonomik desteğe de ihtiyacı olan Çorum Belediyespor’a İşadamı Ahmet Ahlatcı 1 milyon (1 trilyon) lira bağışta bulundu ve şampiyon olunması halinde 500 bin lira daha vereceğini açıkladı. Bu, gerçekten tarihi bir bağış ve diğer işadamlarına örnek olması lazım. Ahmet Ahlatcı’yı bu örnek davranışından dolayı kutluyorum.
3.lig bataklığından bir an evvel kurtulup en az 1.ligde oynaması gereken Çorum Belediyespor bu tür desteklerle büyük hedefleri kovalayabilir.