Sebatspor maçının haftanın ilk iş gününe denk gelmesi nedeniyle seyirci sayısı çok az oldu. Çorumspor, maçı ilk yarıda kaybetti. Sahaya çıkan kadroda Volkan’ın yerine Ömür olmuş olsaydı ilk golde Taha’ya o vuruşu yaptırmazdı. İkinci gol tamamen kaleci Ozan’ın büyük hatası sonucu oldu. Bu gol de gösterdi ki, Çorumsporlu futbolcular maça yeterince motive olamamışlar.

Çorumspor, 21. ve 24. dakikalarda olmak üzere kalesinde peş peşe gördüğü gollerle geriye düşse de, oyun içerisinde Mesut-Emrah yer değişikliği sonucu Emrah’ın 29. dakikada attığı şık golle farkı bire indirdi. Taraftarlar bu golle umutlansa da Çorumspor kötü futbol sergileyip orta saha üstünlüğünü rakibe kaptırdı. Ayağa pas yerine arkaya atılan yanlış toplar, yardımlaşma eksikliği, beklerin hücuma katkısızlığı, topun olduğu yerde çoğalamama, savunma hattının ileri çıkartılıp alan daraltılamaması ve en önemlisi de kolektif bir oyunun olmaması galip gelinememesinin en önemli etkenleriydi.

Çorumspor ikinci yarıya ilk yarıdaki 11’le başladı. Aynı sıkıntılar devam etti. Ali Güneş oyunu bizim gibi sadece seyretti. Tribünlerin bağırmasından sonra Fatih ve Hasan Ali gibi iki etkisiz oyuncunun yerine Vedat ve Şaban’ı oyuna alması üzerine Çorumspor biraz toparlandı ve rakip kalede daha çok pozisyon bulmaya başladı.

Şaban birçok pozisyondan yararlanamamasına rağmen 78. dakikada attığı kafa golüyle beraberliği sağladı. Tribünlerin Ferdi’yi istemesi üzerine Ali Güneş bu futbolcuyu da sahaya sürdü. Çorumspor Ferdi’nin de oyuna girmesiyle sağlı sollu ataklarla rakip kaleyi abluka altına aldı.

Uzatma dakikalarında Vedat’ın topunun direkten dönmesi Çorumspor adına büyük şanssızlıktı. Bu pozisyondan sonra Ferdi’ni kafa vuruşunda top kalecinin ayaklarından dönünce maç 2-2 bitti. 2-0 geriden gelip maçı 2-2’ye getiren Çorumspor aldığı 1 puana sevinmek zorunda kaldı.

Çorumspor’un, ilk 2 maçta sadece 1 puan alabilen Akçaabat Sebatspor’u hem de kendi sahasında yenememesi ileriki haftalarda işinin zor olacağını gösteriyor.

Çorumspor’un biri Türkiye Kupası’nda olmak üzere oynadığı 4 maçta Ali Güneş teknik direktör olarak yetersiz kaldı. Cemal, Ferdi, Vedat, Ömür ve Fatih Nazlım gibi iskelet kadroyu oluşturan futbolcuları kulübeye mahkûm edip kendi aldırdığı oyunculara hazır olmamalarına rağmen forma vermesi ister istemez moral bozuyor.

Orhan ve Özkan gibi Çorum’un öz evlatlarını oynatmayı bırakın 18 kişilik kadroya bile almaması düşündürücü. Yönetimin de Çorum’un öz evlatlarına üvey evlat muamelesi yapması çok üzücü.

Vakit varken yönetimin acilen teknik heyette kan değişikliğine gitmesi gerektiğini düşünüyorum.

Murat Bölükbaş golcü olarak transfer edildi. Bu güne kadar ligde ve kupada 4 maç oynadı ama henüz siftahı yok. Puan kaybedilen maçtan sonra bu futbolcuya tepki gösterilmesi doğal. Dünyanın her yerinde olan bir şey. Ama küfür çok çirkin bir olay. Eğer küfür edildiyse bunu ben de kabul etmiyorum.

Teknik Asbaşkan Ömer Altıkardeş’in, tribün duvarına kadar çıkıp taraftarla tartışmasıda çok yanlış.